|
לחם מחמצת וכוסמין מלא שרק יצא מהתנור! שש ככרות מתערובת שהוכנה מ: 1 ק״ג קמח כוסמין מלא אורגני 1 ק״ג מחמצת קמח חיטה מלא. 40 גרם מלח. 25 גרם שמרים. 450 גרם מים. תוקן על ידי הקרנף2 7/5/2015 17:33 קבצים מצורפים:
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אורנה בשבילך! מאת: הקרנף2 שאלת תם-מה זה קמח מחמצת? בוודאי טעים מאד עושה לי חשק להכין לבד תודה מראש על התשובה.
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: מעורר תאבון מאת: חיקושיתתודה . גם אני כמו חייקוש מחכה לרגע תוקן על ידי 770 orna 7/5/2015 21:45
|
|
בתגובה ל: מאת: 770 ornaאורניק , אני ראשון אצלך בדלת לקבל מחמצת אם את משיגה אחת.
|
|
בתגובה ל: מחכה לך... מאת: stasaf1 את המשפחה היפה שהתנחלה לה .....
|
|
בתגובה ל: מעורר תאבון מאת: חיקושית היום אנו משתמשים בשמרי אפיה תעשייתים בעבר השתמשו בשמרי בר מגוונים ש״קצרו״ אותם בטבע. והם היו מגוונים את טעמו של הלחם בטעמים שונים חמצמצים שלא לדבר על ההיבט הבריאותי הגדול שלהם. את השמרים היו שומרים בצורה של בצק בין אפיה לאפיה, בצק הנקרא מחמצת. כל פעם שרצו לאפות היו לוקחים חלק מהמחמצת מערבבים אותה עם קמח מים ומלח ויוצרים בצק שאותו היו אופים, ולמחמצת היו מוסיפים מים וקמח חדשים, כך שבפועל הם יצרו ״פס ייצור״ שכל עוד היו מזינים אותו במים ובקמח חדשים (ולוקחים ממנו חלק במקביל) נשאר לנצח. ישנן מאפיות בצרפת המחזיקות מחמצות מעל ל-300 שנה! והן סוד מקצועי שהבעלים יהרגו ולא יגלו אותו. המחמצת שלי מכילה שמרים שקצרתי מצימוקים אורגניים, והיא בת ארבע שנים. לדעתי אם רוצים לאפות לחם המכיל 100% קמחים מלאים ללא שום תוספות כימיות כמו משפרי אפייה ואנזימים ומעכבי חימצון הדרך היחידה לקבל לחם שהוא לא בלוק יצוק היא באמצעות מחמצת. אני מוסיף כמות זניחה של שמרים (25 גרם ל 2 קילו בצק על מנת לקצר את זמן התפיחה התפחה רק עם מחמצת לוקחת בתנאים סטנדרטיים כ-,12שעות!)
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מחמצת מאת: הקרנף2 נראה לי שאין סיכוי שאצליח להכין מחמצת כזו. ובכלל להכין לחם מאפה ידי. אני מורידה בפניך את הכובע על ההשקעה. אמשיך לקנות לחם שיפון מלא -לחם כבד וטעים לחיכנו לא מהסופר. אבל המידע בהחלט היה מעניין.
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: תודה לך מאת: חיקושית מסור ואכפתי יעניק לך ביצים מצויינות כך גם המחמצת טיפול שבועי ואפייה שבועית אחת תעניק לך לחם וסיפוק אדיר הנובע מיכולת קיום עצמאי שרובנו בעולם מודרני זה כל כך רחוקים ממנה! את בתור אלופה בהחזקה וגידול עופות המחמצת קטנה עלייך בכמה מידות!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: הכל עניין של החלטה! המחמצת היא כמו תרנגולת! טיפול מאת: הקרנף2 הראתי לבעלי את התמונות והוא ממש התלהב ביקש שגם אני אעשה כזה בבית שאלה נוספת: איך עושים מחמצת מצימוקים? כמו יין? כי שנים הכנו יין מהענבים שלנו. ותודה על הפירגון
חיקוש-חיקושית
|
|
בתגובה ל: ממש עשית לי חשק מאת: חיקושית היא תהליך האורך בערך שבוע והוא לא תמיד מצליח! אני ניסיתי 3 פעמים עד שהצלחתי, אם את בעניין אני יכול לתת לך מנה קטנה מהמחמצת שלי והסבר איך להפוך אותה למחמצת לאפייה לכל החיים!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מחמצת מצימוקים מאת: הקרנף2הפרשת חלה, כל הבית מכין שבת!!!! אפיתי לחמי מחמצת ממחמצת שגידלתי עד פסח אחד לפני.... שווקה לה - ככה בגלל המצה .... מאז מבקשת להתחיל מחדש לחם בטעם אחר . אישית לא-לחם דגן . הקמחים האחרים טעימים במיוחד !!! שבת שלום תוקן על ידי 770 orna 8/5/2015 17:28
|
|
בתגובה ל: שאפו גדול לך ! אפיית חלה ולחם בשישי , מאת: 770 orna ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מחמצת מצימוקים מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תוכל לתת מתכון להכנה? או שתצטרך להרוג אותי לפני? מאת: תומריקופתח את האתר הנקרא ״המטבח של איה״ ושם מפורטת מאוד הדרך להכנת המחמצת.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: חפש בגוגל: ״הכנת מחמצת מצימוקים״ מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חן חן, יש טיפים מיוחדים להצלחה בהכנה, מניסיונך? מאת: תומריקו ולעבוד מדוייק על פי ההוראות ולהשתמש במים מינרליים.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אורנה בשבילך! מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אם אתה שם מחמצת בלשיבל מה שמרים ? מאת: avi5199 בלי מחמצת.
|
|
בתגובה ל: אני אופה לחם עם כף שמרים על קילו קמח מאת: avi5199 מערבבים הכל על יבש ומוסיפים מים פושרים עד שנהיה בצק, רטוב מידי מוסיפים קמח, יבש מידי, מוסיפים מים ככה לפי ההרגשה. לשים הרבה ומתפיחים, ושוב לשים ושוב מתפיחים וחו"ח...(לפחות פעמיים) עד שנמאס ללוש ולהתפיח, ואז עושים ככרות , נותנים לככרות שוב לתפוח ואופים ב 180-190 מעלות 45 דקות על אבן אפיה. קמח אפשר כל מיני סוגים ותערובות, מלא, לבן, חיטה, שיפון, תמיד מצליח. אפשר להוסיף לבצק כל מיני גרעינים ואגוזים וצימוקים שומשום וכ"ד. רק שאם מגזימים זה נהיה יותר דומה לעוגה מאשר ללחם.
אגב אני משתמש בשמרים היבשים שנמכרים בשקית ואקום גדולה כחולה מתכתית. (אחרי הפתיחה של השקית אני שומר אותם במקפיא)
|
|
בתגובה ל: קילו קמח כף מלח כף סוכר כף שמרים מאת: avi5199 ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: האם אתה אוםה לחם מ 100% קמח מלא? מאת: הקרנף2 או חצי קמח חיטה מלא וחצי קמח שיפון מלא. אני כל פעם מערבב קמחים איך שבא לי כדי לגוון. לחם מקמח מלא אורגני יוצא מאד כהה, אני אוהב, אבל אישתי למשל לא אוהבת שהלחם מאד כהה, אז אני אופה גם לחם עם חצי ק. לבן חצי ק. מלא.
|
|
בתגובה ל: גם. קמח מלא אורגני, או חצי חצי מאת: avi5199 אצלנו זה כבר מסורת, כל יום שישי אני אופה לחם לכל השבוע, פורס ומקפיא.
|
|
בתגובה ל: גם. קמח מלא אורגני, או חצי חצי מאת: avi5199אורירי? היתרון של המחמצת נעוץ פה בדיוק אפיה עם מחמצת מאפשרת ללחם המורכב מקמח מלא בלבד להיות אורירי וטעים ולא כבד וגושי! תוקן על ידי הקרנף2 10/5/2015 20:55
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: איך המרקם של הלחם מקמח מלא יוצא? האם דחוס וכבד? או מאת: הקרנף2 לבצק רך ודביק עם יותר מים יש מרקם יותר אורירי . מצד שני קשה ליצר ממנו ככרות יפים . גם מספר הלישות וההתפחות ומידת ההתפחה קובע את המרקם. תן ללחם יותר לישות ויותר התפחות ותן לו לתפוח יותר זמן ויצא לך יותר אורירי. עוד משהו שקובע זה הסוכר, תוספת סוכר מזרזת את השמרים ואת ההתפחה ומרימה את הלחם גבוה ויוצרת לחם תפוח ואוורירי מהר יחסית (אני מתכוון לכף או שתי כפיות בקילו קמח, שזה כמעט לא מורגש בטעם).
עם הזמן והנסיון לומדים את המידות הרצוייות. בכל אופן לא יוצא לי כבד וגושי, אצלי לאפות לחם זאת שגרה שבועית, והעיסוק עם המחמצת נראה לי יותר מידי מאמץ.
|
|
בתגובה ל: קילו קמח כף מלח כף סוכר כף שמרים מאת: avi5199 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אבי באיזה "אבן אפיה" אתה משתמש? היכן משיגים ובכמה? מאת: תומריקו המתמחות בציוד למסעדות הכנס לגוגל וחפש אבן שמוט.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אבי באיזה "אבן אפיה" אתה משתמש? היכן משיגים ובכמה? מאת: תומריקו ובגודל של תבנית אפיה ... לא קניתי אותה בנפרד, קיבלתי אותה ביחד עם תנור שקניתי פעם (כבר לא זוכר איזה תנור אפילו כי זה היה לפני הרבה שנים.) לא ניסיתי, אבל אני חושב שאפשר להשתמש בכל אריח של קרמיקה בגודל מתאים, מניחים את זה מתחת לתבנית, זה מתחמם ואוגר את החום ומפזר אותו בצורה אחידה... לא יודע בדיוק מה המנגנון של זה אבל כל מה שאופים כשהאבן בתנור (עוגה, פיצה, לחם ...) יוצא יותר טוב, ויותר אחיד, מאשר בלי האבן... כמובן שצריך לחמם את התנור כשהאבן בפנים ומכניסים את התבנית עם הלחם רק אחרי שהתנור עם האבן הגיעו לחום הדרוש.
|
|
בתגובה ל: אם אתה שם מחמצת בלשיבל מה שמרים ? מאת: avi5199 בגלל ששמרי הבר הם יחסית עדינים יותר אם לא אוסיף מעט שמרים תעשייתים ההתפחה יכולה לקחת זמן רב אפילו יותר מ-12 שעות מעט השמרים שאני מוסיף 20-25 גרם ל-2 קג בצק נועדו לקצר את זמן ההתפחה, בקיץ מספיקה המחמצת בלבד.
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: את השמרים אני מוסיף רק בחורף מאת: הקרנף2וכמובן כיף לראות את מטילות החופש שלך וההבנה העמוקה לצרכיהן להתראות . אורנה ודניאל תוקן על ידי 770 orna 26/5/2015 6:25
|
|
בתגובה ל: בני תודה לארוח הקריר .היה נעים מחכים ומהנה !!! מאת: 770 orna והבינאישית!!
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: קריר בטמפ אך חמים, אני מקווה, בגישה האישית מאת: הקרנף2רק טוב !! בימים אלו כל טיפת קרירות משפר מאוד איכות חיים תוקן על ידי 770 orna 25/5/2015 22:52
|
|
בתגובה ל: אורנה בשבילך! מאת: הקרנף2 היום אפיתי לחם כוסמין עם קמח אורגני חדש שמצאתי אצל רמי לוי, הלחם יוצא פצצה! הקמח הזה נמצא 3 רמות מעל לכל קמח אחר שהשתמשתי בו! מומלץ צילומים מצורפים! קבצים מצורפים:
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אפייה חדשה עם קמח חדש! מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אפייה חדשה עם קמח חדש! מאת: הקרנף2 הככרות האלה נראות משהו משהו. לי לא יוצא כלכך יפה.
|
|
בתגובה ל: אפשר מתכון מדוייק כולל תנאי אפיה טמפרטורה זמן וכ"ד מאת: avi51991 קילו קמח כוסמין מלא מנופה בקערה 1 קילו מחמצת40-45 גרם מלח דק25 גרם שמרים450-500 גרם מים(גרם =1 מיליליטר במים)מוסיפים את המלח לקמח ומערבבים, מוסיפים ק״ג מחמצת, שמרים ו- 450 גרם מים ולשים ביד את הבצק, כמות המים הסופית מאוד תלויה בקמח ולכן אם אתם מרגישים שהבצק יבש לא לפחד להוסיף מעט מים ולהפך אם הוא רטוב מדי לא לפחד להוסיף מעט קמח, צריך ללוש עד שמגיעים לבצק אחיד וגמיש ככול הניתן, הזמן הנדרש הוא לפחות 10 דקות. לאחר שהגעתם למרקם הדרוש, מכסים את הקערה, אני מכניס את הקערה לשקית פח גדולה ונקייה. ונותנים לבצק לתפוח, בימים קרים אני מדליק את התנור ל30-40 מעלות ומכניס את הקערה המכוסה פנימה. לאחר התפיחה הראשונה(הבצק צריך להכפיל נפחו כמעט) לשים שוב על משטח מקומח ומחלקים למספר הככרות הדרוש, אני מחלק ל שש ככרות, יוצרים את הככר ומניחים על תבנית אחת או יותר,המכוסה בנייר אפיה, מכסים את התבנית עם הקערה הגדולה,או בד, ובמקביל מדליקים את התנור ל - 200 מעלות עם טורבו,ומכניסים כלי,שיכול להיות תבנית אלומיניום חד פעמית, המכיל מים. התנור צריך לדלוק לפחות 20 דקות בכדי להגיע לטמפ הנדרשת, לא פותחים את הדלת שלו בשום מצב! כשהככרות תפחו שוב בערך 50-80 אחוז יותר מההתחלה, מנסיון בטמפרטורות סטנדרטיות מדובר בערך בחצי שעה או מעט יותר,מגלים את הככרות חותכים 3 חתכים עם סכין חדה ומכניסים מיד לתנור. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור. ב 20 דקות הראשונות לא פותחים את הדלת של התנור לאחר מכן ניתן לבדוק. הככר צריכה להיות אפויה כדבעי, כאשר הבדיקה הסופית צריכה להיות צליל חלול כשמכים על תחתיתה של הככר, מניחים על רשת עץ לקירור ונהנים מכל רגע! טבול פיסה של לחם טרי במעט שמן זית ופלפלצ׳ומה עם פיסה של גבינה בולגרית או חתיכת אנצ׳ובי ואתה מאושר! בהצלחה! תוקן על ידי הקרנף2 2/6/2015 18:6
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: מתכון מאת: הקרנף2 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אחלה , עשיתי עם שמרים ובלי המחמצת אבל יצא שגעון. מאת: avi5199 ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|
בתגובה ל: אחלה , עשיתי עם שמרים ובלי המחמצת אבל יצא שגעון. מאת: avi5199 רוצה תמונה להוכחה
אִסְתְּרָא בְּלָגֵינָא קִישׁ קִישׁ קָרְיָא- כד שיש בו מטבע אחד עושה הרבה רעש הוא משל לאדם שאין בו הרבה חוכמה אך הוא עושה הרבה רעש.
|
|
בתגובה ל: לא מאמינה לך אבי מאת: bmartab וגם של האפרוחיות שיבקעו בע"ש.
|
|
בתגובה ל: צטער הלחם כבר פרוס ובמקפיא - תמונותאולי בשבוע הבא. מאת: avi5199 ללא תוכן
"הרוצה להתעלות, אל יחפור בור לחברו אלא יבנה גבעה לעצמו!" חז״ל
|
|