|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
לסביות ויופי
|
|
לסביות ויופי
פורסם לפני
2310 ימים
מאת אשה אחת
סה"כ תגובות: 26
תגובה אחרונה לפני: 2114 ימים
יש לי שאלה שממש מציקה לי, ואל תקטלו אותי עליה... חלק מהקושי לי לקבל את הזהות המינית שלי, היא בגלל הסטיגמה של - לסביות מכוערות. בטבעי אני אוהבת לחפור מאחורי סטיגמות ותוויות, ולהוכיח למה הם מוטעות. אבל - יותר ויותר גיליתי לסביות שבאמת יופי הוא הצד הפחות חזק שלהם. זה ממש הציק לי, כי יופי זה דבר חשוב לי מאוד. (לא שחשיבות משנה את רמת היופי, אבל החשבות מקשה אלי להתחבר לאנשים מכוערים... שלפעמים עוברת לי מחשבה(שאני משמשתיקה מהר....) שקטה בראש - שברור שהיא לסבית, איזה גבר יסתכל עליה) אני טועה?? קצת?? לגמרי?? בכלל לא? מעניין לשמוע!!
|
|
|
|
יש לי שאלה שממש מציקה לי, ואל תקטלו אותי עליה... חלק מהקושי לי לקבל את הזהות המינית שלי, היא בגלל הסטיגמה של - לסביות מכוערות. בטבעי אני אוהבת לחפור מאחורי סטיגמות ותוויות, ולהוכיח למה הם מוטעות. אבל - יותר ויותר גיליתי לסביות שבאמת יופי הוא הצד הפחות חזק שלהם. זה ממש הציק לי, כי יופי זה דבר חשוב לי מאוד. (לא שחשיבות משנה את רמת היופי, אבל החשבות מקשה אלי להתחבר לאנשים מכוערים... שלפעמים עוברת לי מחשבה(שאני משמשתיקה מהר....) שקטה בראש - שברור שהיא לסבית, איזה גבר יסתכל עליה) אני טועה?? קצת?? לגמרי?? בכלל לא? מעניין לשמוע!!
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת אני מכירה לסביות יפות ממש! גם במובן הסטרייטי. וכן, לפעמים אפשר להאמין שגבר לא היה יוצא עם בחורה מסוימת שיותר מזכירה לו את חבר שלו מהבסיס בהתנהגות, אבל לאו דווקא מבחינת יופי.
|
|
בתגובה ל: לא מסכימה מאת: חרדית ביישנית לדעתי נשים הרבה יותר ביקורתיות לגבי נשים מאשר גברים שהרבה פעמים מה שמעניין אותם זה קודם כל להגיע לסיפוק ורק אחר כך מסתכלים איך את נראית, ודבר שני אני גיליתי בחיים שיופי זה דבר משתנה ליפעמים אדם שבהתחלה נראה מכוער בעיני לאחר היכרות של מעלותיו פתאום נראה לי הבן אדם הכי מהמם בעולם וכן להיפך כך שבסופו של דבר יופי אמיתי הוא באמת עניין של פנימיות זה כמובן בתנאי שמה שאת מחפשת זה קשר מהותי ארוך תווך מה שמשתנה אם מה שמעניין אותך זה שטוץ ללילה וגם זה לא כל כך עקרוני אם את מחורמנת מספיק :) סתם הכל בסדר אחותי תמשיכי לחפש לך נשים יפות:)
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת כלומר, את בעצמך אמרת את זה בשורה השנייה להודעה שלך - זו סטיגמה. וכמו כל סטיגמה, יש בה גרעין של אמת. מה שנחשב ״יפה״ בתרבות שלנו הוא מה שהרוב הסטרייטי מכתיב. נשים לסביות לא שייכות למשחק הזה, הן לא צריכות לתפוס גבר, ולכן אולי מרשות לעצמן לחרוג מאידיאל היופי הזה לכיוון של יופי מסוג אחר.
לא יודעת כמה לסביות שיופי זה לא הצד החזק שלהן את מכירה. אני חושבת שנשים שיופי הוא לא הצד החזק שלהן מהוות רוב מוחלט של האוכלוסיה, סטרייטית או לסבית. אולי בגלל שהן לסביות שמת לב דווקא לפן הזה אצלן, ופספסת לראות את הדברים היפים שיש בהן. וחבל. באמת שיופי הוא בעיני המתבונן, ובמקרה הזה המתבונן (לאו דווקא את, החברה שלנו בכלל) מסתכל בחומרה רבה על נשים לסביות, ואם הן לא מהממות ביופיין הן ישר נופלות למשבצת ה״ברור שהיא לסבית, איזה גבר יסתכל עליה״. זו שיפוטיות די קשה, שמחלחלת עמוק. לא מאשימה אותך, רק מציינת שאת חלק מתרבות מסוימת. וזה משהו שקיים בתרבות הזו.
חוץ מזה שאחד הדברים הכיפים באמת בלהיכנס לעולם הזה של להט״בים הוא שנפקחות העינים לראות יופי במקומות שפעם לא ראיתי. פיתחתי טעם מגוון יותר ליופי, שכולל גם בוצ׳ות וגם קווירים, וזה אחלה בעיני. וגם אם בסופו של דבר האישה הפרטית שלי לא כזו, אני מודה על הזכות להנות מעוד יופי, ולא רק מהסוג הצר שהתרבות השלטת מרשה לי להנות ממנו.
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת אבל יש משהו בכך שלסביות לא תמיד מתיישרות לאידיאל היופי המקובל - כלומר מרשות לעצמן להיות פחות מטופחות (כמובן לא כולן, אבל לתחושתי באחוז יותר גבוה מסטרייטיות) או להנות מיופי "אחר" (נניח מראה נערי שמקסים ויפה בעיני אבל פחות מתאים לאידיאל הברבי). למה זה - אולי בגלל שלסביות לפעמים מייצרת סוג של אאוטסיידריות שמאפשרת יותר חופש, אולי בגלל ברגע שלא צריך להרשים גברים יש יותר חופש (כמו שנשואות פחות מטופחות לעיתים מרווקות), או סתם כי לפעמים נשים מפנימות סטיגמות ומרגישות צורך לא מודע להגשים אותן. מודה שמאז שיצאתי מהארון אני משקיעה פחות במראה שלי, וזה כשלא הייתי בדיוק מהמשקיעות קודם. מקווה שאלו שרואים אותי לא חושבים שאני מחזקת את הסטגימה על לסביות מכוערות, אבל כנראה שזה לא באמת מזיז לי.
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני מאוד יפה. מאת: boom170
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת יש בזה משהו,אם כי בדור הנוכחי רמת הטיפוח והיופי של הלסביות השתפרה פלאים... לי לקח כמה שנים טובות למצוא את היפיפיה שלי,ואח"כ לעבור תהליך גמילה קשה ורווי דם ודמעות... אז בוודאי ישנו...כמו שרבנו אומר..אולי תתפללי על זה?
|
|
בתגובה ל: הממממ... מאת: רזיאל עוד לא ציינתי, שהמסקנה שלי לגבי הזהות המינית שלי הגיעה אחרי ההתאהבות הגדולה שלי. (יותר מ10 שנים, וה' יעזור לנו הלאה..) והיא באמת בעלת יופי נדיר, לא רק בעיניי... אני רק אוהבת להבין, לכן אני חופרת... לא מחפשת עכשיו.
|
|
בתגובה ל: אהבה ישנה... מאת: אשה אחת אני לא יודעת אם השאלה היא אודות יופי. כיום קל מאוד ליצור יופי, עם איפור וטיפוח נכון. אפשר להפוך גבר סביר עד מכוער לדראג קווין נוצצת, ואפילו באופן מוזר- לאשה יפה. אני נאלצת להודות שבתחום האיפור וסודות החשיפה- הסתרה, לדראג קווינס יש מומחיות שיכולה להפוך עציץ נבול לנערת חמד. הרבה נשים עם יופי טבעי מסתובבות שם בחוץ, אבל כשהן בסביבתן של הנשים שיודעות לקנות בגדים נשיים שמבליטים ומחמיאים בדיוק איפה שצריך להבליט ולהחמיא (וזה קיים בכל המידות.) ולאפר כך שהצבעים יהיו "נכונים" ולסדר את השיער... טוב, את הכוונה הבנת. אישית אני יודעת שאני בורה בסודות הטיפוח. לא מבינה באיפור, ושופינג עושה לי פריחה. שנים תהיתי למה. אולי פה השאלה. הרי בכל דבר אחר אנחנו יודעות להתעקש וללמוד למרות קשיים וחסמים. לגבי עצמי, העובדה שלא התאפרתי או התבשמתי בתקופה שכל חברותי התיכוניסטיות עשו זאת, אני חושבת שבאופן לא מודע ניסיתי לברוח מהם, מעצמי, מחיפוש זוגיות או סתם קרבה. בנים לא עניינו אותי, כך שלא היה רצון להרשים אותם, ובנות, טוב, איפשהו פחדתי להיות מובחנת... גם כשהיתה לי זוגיות עם אשה. איפשהו רציתי בזה ולא רציתי בזה. ואם כבר- אז שתרצה בי כמו שאני. נטו. אז מעולם לא למדתי איפור נכון, ובגדים אני לובשת כי צריך. לא שזה לא מפריע לי כיום, אבל איפשהו בין המטבח לקריירה לכביסות- זה כבר פחות דחוף...
אנו נפגש בסוף דרכים ושאלות, נפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות.
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת היי, שלום רב וברוכה הבאה, כמו בכל חברה- גם בחברה הלסבית יש נשים יפות יותר ופחות (מה המדד? ) יש שמנות ורזות, גבוהות ונמוכות, בהירות וכהות, חכמות וטיפשות, רגישות יותר ופחות, הדרך היחידה לשבור את הסטיגמות זו יציאה מהארון ככל שאנשים יכירו יותר לסביות בסביבה הקרובה להם, אן בתקשורת, יהיו פחות סטיגמות, ויהיה יותר מגוון.
|
|
|
בתגובה ל: וכמה קישורים... מאת: אביגיל שפרבר מאמא מיה...וגם מישל רודריגז... את מקלקלת אותי אביגיל,נא להדגיש שמומלץ לצפיה לרווקות לסביות בלבד.... ואגב ,לדעתי הישראליות יפות פי אלף..כלומר היהודיות אם לדייק...
|
|
בתגובה ל: הספרון הזאתי.... מאת: רזיאל זה לא שאני חושבת שאילו הנשים הכי יפות בהכרח, אבל רציתי להראות שיש לסביות מכל המינים והסוגים, וגם מפורסמות, ואם יש סטיגמה כזאת, שלסביות הן נשים מכוערות שאף גבר לא היה רוצה, אז באתי להפריך את הסטיגמה הזו.
לראות את יופי הבריאה זה לא חטא, רזיאל :)
גמר חתימה טובה
|
|
בתגובה ל: :) מאת: אביגיל שפרבר רק כשאת נשואה לגבר זה בעייתי משהו...בפרט אם המראות היפים מולידים רצונות שאין אפשרות לממש...
|
|
בתגובה ל: מאמי אני יודעת שזה לא חטא מאת: רזיאל אם את נשואה לגבר (או אשה) ומרגישה שלראות נשים מפורסמות ויפות זה לא בסדר-אז מן הסתם זה לא בסדר.
בכל אופן , אולי אפשר פשוט להגיד : "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם שככה לו בעולמו"
|
|
בתגובה ל: סליחה מאת: אביגיל שפרבר ונשים יפות להנות בהם בני אדם...
|
|
בתגובה ל: הספרון הזאתי.... מאת: רזיאל
|
|
בתגובה ל: וכמה קישורים... מאת: אביגיל שפרבר OMG ממש החכמתי בזכותך, תודה על המידע. Cherry Jones & Ellen Degenres are my favorite, שנה טובה וגמר חתימה טובה
"בסוף, אנשים הולכים לשפוט אתכם בכל מקרה. אל תחיו את החיים בניסיון להרשים אחרים. תחיו את החיים בניסיון להרשים את עצמכם".
|
|
בתגובה ל: WOW ! מאת: carola-h ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת את כל כך טועה, יש המון לסביות יפות, מטופחות, יש המטפחות את הצד הנשי שלהן, יש המטפחות את הצד הפחות נשים שלהן. לסביות אינן בהכרח נשים שחיות בבית בקצה השכונה, עם שיער מאפיר ובדובלל ומליון וחצי חתולים...
|
|
בתגובה ל: כל כך סטריאוטיפי... עצוב ממש מאת: סברה בעולם הגדול איזה כיף לראות אותך פה.
מה שלומך?
|
|
בתגובה ל: כל כך סטריאוטיפי... עצוב ממש מאת: סברה בעולם הגדול זה מה שהזוי. כי זה לגמרי התחיל בראש שלי, בעיניים שלי, ורק אח"כ, כשהעמקתי עם החפירות שלי- ראיתי שאני לא הראשונה. אני חרדית מאוד, וכל המושגים היו לי לגמרי חדשים. כנ"ל הסטריאוטיפים בענין. בכולופן, לא הצלחתי למרות כל הביטחון השופע שלכן להשתכנע שאני ממש טועה, ובעצם אין לי ענין כזה - האמת חודרת לאט. למי שמחפש אותה. זה לא ענין לשכנועים. (בטח כשמדובר בסימפטום די שולי בכל העסק)
|
|
בתגובה ל: לגמרי התחיל בראש שלי מאת: אשה אחת רוב הנשים הלסביות פחות מטופחות ופחות משקיעות ביופי חיצוני מסטרייטיות ולדעתי לא בגלל שאינן מחפשות גבר אלא הן פשוט כאלה...כשם שיש סטרייטיות פחות מטופחות, כמו כן אני חושבת שבוצ'ות או גבריות שלא מתאפרות לא בהכרח מכוערות או לא יפות אך ברור לכל כי מעט טיפוח יוסיף ומוסיף לכל אישה באשר היא וכוונתי היא לעדינות בצבע ולא לשפכטל , ומה שנאמר כאן על יופי פנימי אינו סוטר את העובדה שנשים צריכות או לפחות בשל היותן נשים אמורות להיות יותר רגישות למראה חיצוני מאשר גברים ... זו דעתי . :)
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת זה משהו שצריך לבחון על כלל הלסביות. יכול להיות שביניהן יש פחות יפות אבל זה דבר טבעי צריך להסתכל על כלל הלסביות ולדעתי זה עניין של טעם, לכל אחד יש טעם שונה.. יכול להיות שקרה לך מצב שהן לא היו מה שאהבת. מעניין אם דעתך השתנתה מלפני חצי שנה חח
|
|
בתגובה ל: לסביות ויופי מאת: אשה אחת טוב אז... אני לא ממש מכירה בנות לסביות. אך אני חושבת שאין בכלל קשר בין שני הדברים. יש לי חברה לסבית והיא טיפוס נורא עדין, גם מבחינה ויזואלית וגם מבחינת האישיות. ואני יכולה להעיד גם על עצמי ככזו :)
|
|
|
 |
|
|  |