|
ב Ynet. אני מאחלת בהצלחה למתלוננת - בתקווה שיהיה פה תקדים ושילמדו שלא קל לדרוך על לסבית דתל"שית.
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
|
|
בתגובה ל: סיפור מעניין מאת: ציפור דרור מילה כנגד מילה אולי האמת המוחלטת לא תיוודע כאן לעולם ---- אך: מעניין מי מחק את הודעתה מן הקיר אולי יד האלוקים? לדעתי לאלוקים אין זמן לפייסבוק אבל אולי. ואם הם כלכך בטוחים בעצמם שהתנהגו אליה כשורה ולא היפלו אותה ו/או יש להם נימוקים לעמדתם ועומדים מאחוריה, אז מה כל כך הפחידה אותם ההודעה?
שלום עליכם יהודים
|
|
בתגובה ל: סיפור מעניין מאת: ציפור דרורנבחרה סנאטורית לסבית לראשונה וכמו כן בפעם הראשונה אושרו נישואים חד מיניים במשאל עם.
Love is the difficult realization that something other than oneself is real Iris Murdoch
|
|
בתגובה ל: בנתיים בארה"ב מאת: ציפור דרור שאובמה היה הסנאטור השחור הרביעי בתולדות ארצות הברית, יש בהחלט לאן לשאוף :)
|
|
בתגובה ל: בנתיים בארה"ב מאת: ציפור דרור לנישואין חד מיניים. לדעתי מספיק חוזה וזכויות חוקיות בהתאם אליו מלאות. כי נישואין הם לפי התורה בין גבר לאשה. מדוע להתעקש לחקות את זה? זה שלהם. של הסטרייטים הכוונה. זו דעתי האישית. ותמיד דגלתי בזה. גם כשהייתי בזוגיות כנישואין ממש ולא דתית כלל עדיין - לא הבנתי מדוע לחקות מעשי הגויים, ומעשי הסטרייטים. כל קבוצה וההנהגות המתאימות לה. כל עוד אין אפלייה ויש שוויון בפני החוק הרגיל שממילא השולט במדינה.
שלום עליכם יהודים
|
|
בתגובה ל: לגבי יהודים אישית מתנגדת מאת: שושיה בין נשואים לבין "ידועים בציבור" או כל מיני הגדרות שכאלו. היהדות לא המציאה את הנישואין, הנישואין היו קיימים מאז ומעולם.. עובדה שאת מנהג שבע הברכות לומדים דווקא מארם (יעקב ולאה).. הנישואין הם למעשה נתינת תוקף/חותמת לזוגיות. אז אצל דתיים העניין מתבטא בעיקר בפני עצמך, מתחילים לגור ביחד, לגעת אחד בשני וכו'.. יחד עם זאת זה מעיד על המעמד שלך בפני החוק. שזה הרבה וזה חשוב (ביטוח, ילדים, ירושה..).
|
|
בתגובה ל: מבחינה יחס החוק יש הבדל מאת: boom170 אכן הסדרת השוויון החוקי כפי שנובע בפועל מההגדרות השונות שקיימות כעת. ולא סוג ההגדרה שניתנה בפני עצמה. לכן לו יוסדר שוויון זכויות חוקי מלא, לא יהיה עוד צורך מעשי להתעקש על קיום טקס נישואין זהה או דומה ליהדות בתכניו ומשמעויותיו. ואם אנשים יתעקשו על זה בכל זאת, אז זה כמו שאשה תדרוש להניח תפילין, או נער יתעקש לשבור כוס גם כשאינו נשוי. לא שייך בכלל! ד"א: וב"ה לא שייך בכלל ייאוש ליהודי
שלום עליכם יהודים
|
|
בתגובה ל: אז אם הבנתי נכון (לא בקיאה בכך)הבעיה היא מאת: שושיה אישה יכולה להיקנות גם רק בביאה.
|
|
בתגובה ל: לגבי יהודים אישית מתנגדת מאת: שושיה אז בעצם על מה אנחנו מדברים שמפריע לך הטקס? המילה "נישואים"?
אני חושבת שיש משהו בריא בהגדרות מוסכמות. נישואים זה הדרך שבה זוגיות עוברת מלהיות עניין פרטי שבין שני בני זוג, לעניין ציבורי - זה מגדיר אותם כתא משפחתי, מבחינת זכויות, חובות וכו'. אז במדינת ישראל, כיוון שיש מונופול של הרבנות על המעמד האישי, בתי המשפט נתנו את אותו סטטוס גם לידועים בציבור. אבל זה מעמד מאד לא טבעי וקשה להגדרה (האם זוג שגר יומיים ביחד הוא ידוע בציבור?). דוקא הגיוני שמי שרוצה להיחשב בעיני המדינה כזוג - ירשם ככזה. זה לא מעיש הגויים או הסטרייטים אלא הדרך שבה בני אדם ממסדים זוגיות.
|
|
בתגובה ל: בהנחה שכל עניין הזכויות מסודר ומוסכם מאת: אנה ק שני דברים: רוצה שנישואין דתיית רבניים עלפי ההלכה בין גבר לאשה ישארו דבר אוטונמי ונפרד. מוגדר וברור. שלא יבוא פתאום "רב" ויחתן שני גברים? אלא אם כן גדולי הדור והסמכויות הרבניות ישנו משהו. בענייני דת מתבטלת בפניהם כי הם מבינים ויודעים לרוב יותר.
שתיים:. שלא יופלו לרעה חס ושלום בשום צורה הזוגות החד מיניים מבחינת זכויותיהם וחובותיהם המעשיים בפועל
לא ברור לי כל כך מה הבעיה ואיפה. האם המצב כיום יוצר בעיה לקהילת הלהט"ב, ולמה? ואיך ניתן לפתור את זה, ומה הדעות, השונות והסותרות, מן הסתם - בנושא. ןגפ לא ידועים לי המונחים המדוייקים והמצב החוקי כיום.
שלום עליכם יהודים
|
|
בתגובה ל: לא יודעת זה מבלבל אותי ברור לי מאת: שושיה שכשאני באה להקים למסד את הזוגיות שלי עם בת-הזוג שלי, תהיה לי דרך לעשות זאת. אני חושבת שהגדרות הן דבר בונה. חסר לי שאין דרך "לעבור שלב", ניסוח פורמלי-חיצוני של מה שביננו. איך ומתי חברות הופכת לזוגיות, למשפחה. אני חושבת שבתפיסה היהודית זה מאד חשוב. לכן צריך מניין בטקס נישואים. בתור התחלה הייתי שמחה שהמדינה שלי תאפשר לי רישום כזה. כל מוסד הידועים בציבור הוא עקום ונועד לעקוף את הרבנות. לא עדיף רישום זוגיות מסודר. ומעבר לזה הדרך שבה אני מציינת דברים משמעותיים בחיים שלי זה היהדות. הייתי שמחה שגם את המעבר מרווקה לזוג לציין בתוך המסגרת והשפה הזו. כאן אני מבינה שיש עוד זמן....
|
|
בתגובה ל: לא יודעת זה מבלבל אותי ברור לי מאת: שושיה נסי להסביר למאבטחת שאת הידועה בציבור של זו שנמצאת עכשיו במעקב ולכן צריכים לתת גם לך וגם לקרוב ביולוגי שלה להישאר בחדר... לא משנה כמה תסבירי מה זה ידועה בציבור(ובאמת שבסיטואציות כאלו לא יהיה לך זמן כוח או סבלנות אלא אם כן יש לך סבלנות מברזל). לכל הגדרה יש משמעות. יש משמעות שיקראו לזה נ-י-ש-ו-א-י-ן יש משמעות לזה שהמדינה מכירה בנישואין מסוימים ובשאר צורות הזוגיות כזוגיות סוג ב, גם אם המשמעות היא נורמטיבית פילוסופית בלבד ולא מעשית(וכתבתי כבר שהיא מעשית ביותר). ההזדקקות בכל לפעולה ופעולה לחתימת או ייעוץ עו"ד מחדש (מס, ביטוח לאומי, אימוץ). למה כל פעם מחדש אני צריכה להסביר שאני ידועה בציבור של..אני לא בארון אני ממש שם בחוץ למה להסביר עצמי?? למה לא כתוב לי בת.ז. נשואה למה רווקה? אני לא רווקה מגיע לי מעצם היותי אדם ואם תרצי ותתעקשי- יהודיה "כשרה" דתיה, מגיע לי שהמדינה תכיר בי. אני משלמת מיסים כחוק תורמת לשוק העבודה ומתנדבת כשיוצא להתנדב(לדוגמא עבור נשים עגונות) מגיע לי שהמדינה שמכירה בחובות שלי כלפיה תכיר בזכויות שלי ממנה. זה לא קשור לגדולי הדור זה קשור למדינה שמוצאת לנכון אותי כראויה לתשלום לביטוח לאומי ולא אקבל את הזכויות שמקבלת נשואה אחרי חתונתה. וכמו שכתבה אנה ק. הבעיה נעוצה בכך שלרבנות מונופול והמדינה מחבקת ומאפשרת את המונופול(את זה אני מוסיפה) ולא מפרקת אותו או פותחת אותו לתחרות. גם לסטרייטים זה בעייתי אין להם את הבחירה איך ואיפה להתחתן. וגם אם כדתיה אני חושבת שיש דרך מסוימת להתחתן אין לי את הסמכות למנוע מאחרים את הבחירה שהוא יסוד חשוב ובסיסי ביהדות. חיתון זו עמדת כוח, רק גברים הטרוסקסואליים חרדיים או דתיים יכולים לקבל את עמדת הכוח הזו.
|
|
בתגובה ל: קופ"ח בי"ח ביטוח ועוד מאת: גשר לונדון שהשקעתי לא מעט מאמצים לגרום לביטוח לאומי לפטור אותי מתשלומים - כמו כל אשה אחרת בזוגיות שאינה עובדת (ואילו בן/בת הזוג כן). חשוב לדעת שאפשר לקבל את הזכויות וגם אם זה מקרטע בכלל העדר ההכרה, בדרך כלל מספיק לבקש מספיק בתקיפות (שוב תודה הויז. היא יותר תקיפה ממני...) וזה קורה. כנ"ל אגב לקבל עבור הילד השני את מלוא קצבת הילדים (ולא עוד קצבה של ילד ראשון).
מפתיע כמה מעט יוצא לשלוף את ההסכם שלנו.
ומסכימה גם עם שאר הדברים שכתבת.
|
|
בתגובה ל: מה שמזכיר לי מאת: אנה ק הנובעת מהיעדר הגדרה כחיתון=עמדת כוח כפי שכתבה. האמת שאף פעם לא חשבתי על זה לעומק, וגם מעשית אין לי את הדילמות הללו בחיי, אך אין ספק שזו אפלייה וחוסר צדק.
קרה לי רק מקרה אחד קצת דומה, שהייתי חולה וזוגתי לא יכלה לקבל חנייה לבית רפואה ציבורי, ולהיכנס איתי לרופאים מומחים פרטייםששילמתי במיטב כספי. איכשהוא קיבלתי את זה כמובן מאליו. ותחמרנתי את המצבים האלו. אך עכשיו בדיעבד נראה לי שזה היה משפיל וגרוע ביותר כלפינו. וחשה עכשיו קצת התקוממות כלפי זה. אך עדיין לא רואה את הרבנים כאשמים בכך אלא את החברה כולה שמפלה להט"בים. וגם את שתינו שאפשרנו לזה לקרות.
שלום עליכם יהודים
|
|
בתגובה ל: טוב מבינה עכשיו קצת יותר את הבעייתיות המעשית בשטח מאת: שושיה מאשר להתחיל להסביר, שאנחנו זוג, ידועות בציבור, ומה זה בעצם... לא בטוחה שזה קשור רק ללהט"בים. גם לסטרייטים שלא נשואים כחוק בטח יש קטעים מעצבנים שמפלים אותם או לפחות צריך הרבה להסביר ולהתווכח. דווקא בגלל שאני בן אדם פרטי העדר הרישום מעיק. ובהתחשב בכך שבפועל יש את כל הזכויות זה סתם מעצבן ומיותר. אבל כל נושא הנישואים-גירושים פה במדינה כל כך מסובך ופוליטי שאתפלא אם משהו יזוז.
|
|
בתגובה ל: בנתיים בארה"ב מאת: ציפור דרור אישור לנישואים "גאים"... עדיין ברוב המדינות אין נישואים כאלה, ובמדיניות הפדרלית, למרות תמיכתו של הנשיא שנבחר מחדש לתפקיד עדין אי אפשר להינשא אם אין מדובר בזוג הטרוסקסואלי...
|
|