|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
שאלה אמיתית:
|
|
שאלה אמיתית:
פורסם לפני
3265 ימים
מאת ניסוי ותהייה
סה"כ תגובות: 11
תגובה אחרונה לפני: 3262 ימים
מכיוון שאני מעריך שחופש הביטוי חשוב לכן - אני מקווה שאזכה למענה רציני. אני באמת תוהה: נכון אתם מגדירות את עצמכם דתיות? עכשיו, ע״פ הידוע לי, משכב זכר למשל (שאמנם אין אצלכם מתוקף היותכם נשים אבל ברעיון) הוא איסור של ׳יהרג ובל יעבור׳, מהאיסורים הכי חמורים בתורה. איך אדם שקורא לעצמו דתי יכול לעשות דברים שהם היפוכה המוחלט של דתו? הרי נכון נסכים שמי שמחלל שבת לא יקרא לעצמו דתי, אז מה בעצם ההבדל (ויתירה מזו, שבת איננה ב׳יהרג ובל יעבור׳ בניגוד לזה). זה דבר שמטריד אותי המון זמן והלואי שסופסוף אזכה לתשובה רצינית שאוכל להבינה. תודה.
|
|
|
|
מכיוון שאני מעריך שחופש הביטוי חשוב לכן - אני מקווה שאזכה למענה רציני. אני באמת תוהה: נכון אתם מגדירות את עצמכם דתיות? עכשיו, ע״פ הידוע לי, משכב זכר למשל (שאמנם אין אצלכם מתוקף היותכם נשים אבל ברעיון) הוא איסור של ׳יהרג ובל יעבור׳, מהאיסורים הכי חמורים בתורה. איך אדם שקורא לעצמו דתי יכול לעשות דברים שהם היפוכה המוחלט של דתו? הרי נכון נסכים שמי שמחלל שבת לא יקרא לעצמו דתי, אז מה בעצם ההבדל (ויתירה מזו, שבת איננה ב׳יהרג ובל יעבור׳ בניגוד לזה). זה דבר שמטריד אותי המון זמן והלואי שסופסוף אזכה לתשובה רצינית שאוכל להבינה. תודה.
|
|
בתגובה ל: שאלה אמיתית: מאת: ניסוי ותהייה ראשית: אתה לא הראשון וכנראה לא האחרון שיכנס לכאן וישאל את השאלה הרצינית הזו, ואתה יכול לעיין בעומקו של הפורום ולמצוא תשובות בעניין. שנית: על משכב זכר לא כתוב יהרג ואל יעבור אלא שהוא תועבה, יש הבדל גדול מאוד... ולעניין השאלה, עניין "נשים מסוללות" מופיע בתלמוד והפסיקה היא שאישה מסוללת מותרת לכהן גדול, מאוחר יותר, יש פסיקה שנשים מסוללות מחוייבות מלקות... אז מה הבעיה? אין איסור דאורייתא, אין תואבה? למה שלא נוכל להיות דתיות וגם מסוללות? בעניין כל הנושא ההומוסקסואלי, האם אתה באמת מאמין שבספר ויקרא מדובר בזוגיות, אהבה? או שמדובר כמו בעוד דברים בדיוק באותו המקום בפולחן? יש פילוסופיה שאומרת שמדובר בפולחן, ממש כמו גילוח הפאות, הקרבת הבנים למולך, כך גם כהני האלילים וביוון פילוסופים רבים לקחו נערים צעירים לתשמיש מיטה כחלק מהפולחן... לא באמת מדובר בזוגיות ובאהבה. ואחרון, יש רק דבר מאוד ספציפי שאסור לגברים לעשות, לא מדובר על זה שאסור להם לאהוב... עיצה ידידותית, כדאי לך לראות את הסרט התעודי לפניך ברעדה תקבל שם הרבה תשובות... שבת שלום
|
|
בתגובה ל: תשובה אמיתית... מאת: סברה בעולם הגדולע"פ השעה, התגובה נכתבה בעיצומה של השבת, וזהו מעשה שלא ייעשה, שכן, מעבר לחילול השבת שיש בדבר, שהוא עניין שבין המגיבה לבין קונה, הרי שיצא שאני כביכול גרמתי לה לחלל את השבת, מבלי שנתכוונתי לכך. סברתי לתומי שמדובר בפורום דתי, ולא העלתי על דעתי שתיכתב תגובה בשבת קודש. לעצם העניין, הרי שמשכב זכר הריהו כן בגדר של 'יהרג ובל יעבור', ויותר מכך, הופתעתי לראות ש'איסורי גילוי עריות מהתורה, שעונשם כרת או מיתת בית דין, כמו עם אשת איש או משכב זכר, הם בגדר ייהרג ואל יעבור .
החיוב ליהרג ולא לעבור הוא גם על חיבוק, נישוק וכל פעולות של תאווה הקשורים והמעוררים יחסי מין.[4] לפי רוב הראשונים,[5] וכמותו פוסק השפתי כהן[6] הדבר כרוך גם באיסור חמור מהתורה; אך גם לפי השיטות הגורסות כי זהו איסור מדרבנן, קיים חיוב ליהרג ולא לעבור איסור מדרבנן זה, המביא לאיסורים חמורים.[7](מתוך 'ויקיפדיה').
באשר לנשים, יש בכך איסור דרבנן, ולדעת חלק מהפוסקים איסור דאורייתא. גם אם מדובר רק באיסור דרבנן, האם חלילה מותר לעבור על איסור רק מפני שהוא 'דרבנן'? בפשטות נראה שמכיוון שמדובר בהפיכה של דבר אסור ל'מותר' בצורה קבועה הרי שמדובר ב'מומר לדבר אחד' וזהו דבר חמור ביותר http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A8_%D7%9C%D7%93%D7%91%D7%A8_%D7%90%D7%97%D7%93
בקיצור, תשובה מספקת לא קיבלתי, ואפילו כזו שאנה מספקת.
|
|
בתגובה ל: נעשה כלפיי דבר לא הגון, בכתיבת התגובה בשבת. מאת: ניסוי ותהייה לאחר עיון ראיתי שמדובר בכותבת מאמריקה ששם טרם נכנסה שבת באותו הזמן, ועל כן רציתי לבקש סליחה על שחשדתי בה במה שכתבתי.
ושוב אשמח לתשובה.
|
|
בתגובה ל: אני מבקש סליחה על החשד בכשרים. מאת: ניסוי ותהייה כמובן שדיברתי רק על המעשה עצמו, ולא על אהבה.
|
|
בתגובה ל: שאלה אמיתית: מאת: ניסוי ותהייהולמה כותבות הפורום הזה צריכות ליישב את הטרדות שלך? אתה מוזמן להיכנס ל אתר בת-קול, ובעיון שם תמצא תשובות לכל השאלות שלך. שבוע טוב נ"ב זה מאוד לא מנומס להקפיץ שרשורים עתיקי יומין רק כי בא לך לכתוב "ניאו רפורמי".
|
|
בתגובה ל: למה זה כל כך מטריד אותך? מאת: נוסעת סמויה למה זה מטריד אותי? כי נשגב מבינתי איך מתירים איסורים כאלו חמורים ועדיין נחשבים דתיים, זה פשוט לא נתפס לי. והאמת שציפיתי לתשובה פה ולא במקום אחר. אני מניח שלו היתה תשובה רצינית, לא היית נצרכת להפנות אותי.
אני מצטער על היותי (אולי) טרול/פרובקטור/אממ..לויודע...באמת שלא נח לי עם הדבר הזה, שכאילו גורם לאחרים לחוש שלא בנוח עם דרכם, אבל אני באמת מנסה למצוא מענה לתהייתי.
ו...מה לא מנומס בהקפצת שרשורים? לו יכולתי הייתי גם מקפיץ את השרשור אודות רבין אבל זה קצת מסובך כרגע. פשוט ניסו לסתום שם פיות וזה לבד סיבה להגיב לכך.
שבוע מעולה!
|
|
בתגובה ל: אממ..אתן לא צריכות, ולא חייבות לי שום דבר. מאת: ניסוי ותהייה אתה יכול לקרוא אותן כתובות באתר של בת-קול, כפי שהפניתי. לא ברור לי למה אתה רוצה תשובה שתנוסח אליך אישית. אם זה מטריד אותך, אתה יכול להשקיע את הזמן הדרוש לקרוא את החומר שם. אם יישארו לך שאלות, אולי אנסה לענות עליהן.
ובכל זאת, יש לי הרגשה (אולי בגלל שהרשית לעצמך אנשים בכינוי "ניאו רפורמי", ולא בתור בדיחה) שאף תשובה לא תניח את דעתך. התשובה האולטימטיבית שלי היא היכרות. ברגע שתכיר הומואים או לסביות, פנויים, זוגות, משפחות, זה בכלל לא יפריע לך. זה יהיה לך ברור, בדיוק כמו שאתה לא שואל איך נחשבים דתיים רבים אחרים. כי זו בכלל לא שאלה. ובהקשר הזה אזרוק לך אנקדוטה. לפני כמה שבועות פגשתי מישהי מהשכונה שאנחנו מכירות דרך בית הכנסת והגינה הציבורית, לא מעבר. שאלתי אותה את השאלה המטרידה ביותר בתקופה זו של השנה - "לאן רושמים את הילדים לשנה הבאה???" היא ענתה לי שהיא שולחת לגן החרדי, שהוא ממש קרוב אליה, והגננת מקסימה, ובכלל לא מפריע לה שבגיל הזה ילכו לחרדי, ועוד כהנה וכהנה. אז אמרתי לה שאני חוששת שלא יקבלו אותנו. היא הסתכלה עלי במבט שואל, ואחרי רגע הזכרתי לה שלילדה שלנו יש שתי אמהות, וכנראה הגן החרדי לא יעמוד בזה. רק אז היא נזכרה שבאמת אנחנו משפחה קצת שונה מהרגיל. היא כל כך רגילה לראות אותנו בסיטואציות היומיומיות, שהלסביות שלנו, והמבנה הקצת שונה של המשפחה שלנו הפך לשקוף מבחינתה. זה יכול לקרות גם לך, אם קצת רצון טוב והיכרות. בהצלחה.
|
|
בתגובה ל: אממ..אתן לא צריכות, ולא חייבות לי שום דבר. מאת: ניסוי ותהייהבכל זאת- אתה טרול(לא תכונה חיובית במיוחד). סביר להניח שרוב התשובות הרציניות לשאלות שלך לא תקבל כאן מעצם העובדה שנשים יחשבו (ובצדק)- למה לי בכלל לענות לו? זו לא המטרה של הפורום- ללא שום קשר לחופש הביטוי. הפורום נועד ל:1. נשים 2. לסביות 3. דתיות או עם זיקה כלשהי לדת. מה לך ול3 התנאים המצטברים? אתה צריך להודות למנהלת הפורום שלא מחקה את התגובה שלך לכתחילה. דבר נוסף- לפי תקיפות דברייך את נוסעת סמויה, את הכותבת שלא כתבה בשבת והקפצת שרשורים שנוח ומתאים לך כרגע להקפיץ, אני מסיקה שאתה לא מחפש תשובה כנה. אתה נהנה להביא פירושים המסתדרים אך ורק עם הגישה החד צדדית הרדודה שלך ולתת לאנשים ונשים אחרים להתמודד עם זה. למה שאתה לא תשב באמת על הסוגיה של הומוסקסואליות ודת אם זה מטריד אותך ותשאל ותבחן ותחקור? איך בדיוק אתה מצפה מנשים שזלזלת בהן בפנייה שלך אליהן ופקפקת בהיותן דתיות לענות לך? הרי הציטוט שהבאת הוא אחד בלבד. הסוגיה מורכבת והתפתחה מאוד בשנים האחרונות. אני לא חושבת שמגיעה לך תשובה על רגל אחת כיוון שהנושא עמוק ורציני. אני ממליצה לך מעבר למה שנוסעת סמויה כתבה לך לבדוק באתר חברותא- http://havruta.org.il/ אני חושבת שלא תוכל לעולם למצוא תשובה אם לא תנסה קודם כל לכבד את האנשים והנשים הדתיים והדתיות הגאים והגאות, לא לזלזל בערכם הדתי ולא לטעון שהם פחות דתיים ממך. ברגע שתהיה לך הצניעות הדרושה וארך הרוח, תחפש פורום מתאים לשאלות שלך(רמז- לא פורום ללסביות דתיות) וקבע זמן ללימוד מעמיק ורק אז תוכל למצוא תשובה שתספק אותך. לסיום- אציין בפניך את סוגיית בית הלל ובית שמאי. ומדוע פסקו שברוב ההלכות(פרט ל3 מקרים) פוסקים כבית הלל ולא כבית שמאי? כיוון שהיו צנועים וענווים- הזכירו בדבריהם תחילה את דברי בית שמאי ורק לאחר מכן אמרו את פסיקתם שלהם. אני מאחלת לך בהצלחה בחקירה ובלימוד.
|
|
בתגובה ל: שאלה אמיתית: מאת: ניסוי ותהייה על שאלותייך אלו, ועל רבות מסוגן גם אני וחברותיי מתחבטות. אנחנו אוהבות את ה', את מצוותיו ודרכו, ומחפשות אחרי הדרך לעבודתו. אתה אולי תוהה, חוקר להנאתך את השאלות הללו, אבל אצלי, לפחות, מדובר במאבק קיומי, בבחירה שלי בחיים, אלו שאלות שרק חברותיי לפורום שמתמודדות, כל אחת בדרכה, יהיו אמפתיות ומבינות. אתה נהנה לקלף גלדי פצעים שאינם שלך. מדוע? מה בתשובותינו (שנחצבות מדם הלב) יספק אותך? איזה דבר שנאמר לא ישמש אותך לחפירה מעמיקה ושורטת יותר?
ואגב, מכיוון שאני מעריכה את הפתיחות שלך, אני מקווה שאזכה למענה רציני, כי אני באמת תוהה: איך גבר שמודע לכך שהתעוררות היצר שלו עשויה להוביל לשפיכת זרע לבטלה מרשה לעצמו לחקור ולהתעסק בנושא של נשים מסוללות? איך הגעת לפורום של נשים לסביות, וקראת בו עד כדי יכולת להעלות מאוב דיונים ישנים? האם אינך חושש לגירוי מיני? האם לאחר שהתפלפלת עם כל הסוגיות הללו קמת יבש בבוקר? איזה היתר מאשר לך לבטל תורה?
אנו נפגש בסוף דרכים ושאלות, נפגש בתום ימים רבים בתום הרבה לילות.
|
|
בתגובה ל: שאלה אמיתית: מאת: ניסוי ותהייה אני חרדית נשואה ואמא מה הבעיה שך'? עוד? לצער ולעצבן? תן קצת שקט,ואל תוסיף עוד בילבולים למה שיש
ס'תכל על עצמך יום אחד מהבוקר עד הערב ותראה כמה אתה "דתי/חרדי" כמה פינות אתה מעגל, וכשלא רוקים גם הריבוע הופך לגלגל
יש לך מזל שאין לי כעת דיי פנאי להקליד אבל זה לא מגיע לי העצבים האלו על הבוקר
ואם אתה הומו, תחפש תשובות בפורומים המיועדים לכך
וכל זה ועדיין לא עניתי עיניינית
|
|
|
 |
|
|  |