|
דתיות גאות
ברוכות הבאות לביתן של הלסביות הדתיות. הבית נועד לאפשר מפגש, תמיכה, דיון ויצירהבין נשים דתיות שאוהבות ומתאהבות בנשים.יש בו מקום לכל מי שמרגישה שייכת - הכנסו, הדלת פתוחה...
צעד אחורה...
|
|
צעד אחורה...
פורסם לפני
3273 ימים
מאת taramaclay
סה"כ תגובות: 9
תגובה אחרונה לפני: 3269 ימים
|
|
|
|
|
בתגובה ל: צעד אחורה... מאת: taramaclay איך שהכתבה הזאת עצבנה אותי.
קראתי את הדו"ח, והוא בכלל לא כמו שמוצג בכתבה. הוא לא שולל מכל וכל טיפולי המרה, אבל הוא מקבל את קביעת ה-APA שהם לא יעילים, ומזכיר שהמטפל צריך להימנע ממניעים כמו אינטרס דתי. יש בו שורה אחת על כך שבעולם נושבת רוח ליברלית (נניח). הוא לא מציב "סימן שאלה גדול" כמו שכתוב בכתבה, להפך - הוא מקבל את המצב המחקרי הקיים כתקף. להערכתי גם המשפט "יש להניח, כי סיבות של "תקינות פוליטית" מקשות על האפשרויות למימון ופרסום של מחקרים בדבר יעילותם האפשרית של טיפולי המרה" הוא מס שפתיים לאחד מחברי הועדה (המצוטט לא בשמו, אבל תוכן דבריו מעיד על הדובר) ולכוחות הדתיים במדינה. זהו משפט אומלל כי אין שום תימוכן להנחה הזו (ולכן מתחבאים הכותבים תחת המילים "יש להניח"). למעשה יש ארגונים נוצרים בעלי אמצעים רבים המממנים מחקרים רבים שמנסים להוכיח את יעילות טיפולי ההמרה. רק שהמחקרים האלה לא מצליחים לעמוד בסטנדרטים של מחקר פסיכולוגי ראוי. הבעיה אינה קשיי מימון או פרסום, הבעיה מהותית. ממש בושה שהמשפט הזה מופיע כאן.
מעבר לכך, מן הסתם אף אחד מהקוראים של ווינט לא קרא את נייר העמדה החדש של ה-APA בנוגע לטיפולי המרה. שם הדברים הרבה יותר חד משמעיים. נקבע שם ש-95 אחוזים מהמחקרים שמוכיחים משהו חיובי על טיפולי המרה לא עומדים בסטנדרט בסיסי של מחקר (קבוצת ביקורת למשל). נקבע שם שהארבעה אחוזים הנותרים לא מוכיחים שום דבר כי אין בהם הגדרות מספקות (מה ההגדרה להצלחת הטיפול במחקר מסוג זה?). לכן אין אפילו ראיה אחת להצלחת הטיפולים.
יתרה מכך, עד שנות הששים היה מקובל שהומוסקסואליות היא הפרעה נפשית (רשמית זה המשיך גם אחר כך, אבל אני מדברת חברתית על החוקרים), ועד אז כל המחקרים היו מוטים באופן חזק לכיוון שנקרא לו שמרני לצורך הדיון. כך שבעצם התקינות הפוליטית מתחילה לתקן עוול של עשרות שנים של מחקר מוטה על ידי דעות קדומות מושרשות היטב. להאשים את המחקר הנוכחי בהטייה בגלל תקינות פוליטית זה ממש זעקת הקוזאק הנגזל, וזה מקומם.
וכמובן שיש את אלו שנתפסים לעובדה שאין כאן פסילה מוחלטת מכל וכל במילה אחת, ונתפסים למשפט אחד מסכן. איזה עיוות. אם היה לי כוח הייתי עושה משהו, אבל אין לי.
|
|
|
בתגובה ל: וואי וואי וואי מאת: נוסעת סמויה אני מניחה שטיפולי המרה נולדו מתוך העולם הדתי (או על רקע דתי) כדי להחזיר את ה"סוררים" לתלם. ולכן, להגיד שהמטופל יבוא "מתוך מוטיבציה אישית" ולא על רקע "הפעלת לחצים משפחתיים, חברתיים או דתיים", זה פחות או יותר הצביעות הכי גדולה שראיתי.
ועוד שני דברים: איפה מצאת את הדו"ח? ואם היה לך כוח לעשות משהו, מה היית עושה?
|
|
בתגובה ל: מעצבן ומלא צביעות מאת: taramaclay יש את משרד הבריאות, וכמובן שיש את הכנסת והתקשורת. אגב, הידיעה מי יושב היום במשרד הבריאות קצת מסבירה מה קרה כאן.
כתבתי פעם הודעה בפורום על הדו"ח החדש של ה-APA ויש שם גם לינקים. אבל אני לא יודעת לחפש. אולי אנה ק תמצא לנו?
|
|
בתגובה ל: מעל הסתדרות הפסיכולוגים מאת: נוסעת סמויהמזל שהם לפחות כוללים את הדו"ח עצמו, כדי שנוכל להתרשם ממנו בעצמנו. אז הנה הכתבה, ובתוכה הלינק לדו"ח.
|
|
בתגובה ל: הדו"ח עפ"י מאקו גאווה מאת: taramaclay שאת הפרשנות הזו פרסמו במדור גאווה של מאקו, ואילו את הפרשנות המעוותת פרסמו במדור בריאות של ווינט.
|
|
בתגובה ל: הבעיה היא מאת: נוסעת סמויה ולהזכיר לך מה אמרת על מדור יהדות שלהם?
אין ספק שמאקו גאווה מציג זוית הרבה יותר נאמנה למקור (לדו"ח). ואגב, אני מבינה שאת הדו"ח כתבו כמה מבכירי הפסיכולוגים בישראל, ושהעמדה שלהם תואמת את העמדות של אגודות מקצועיות בחו"ל.
|
|
בתגובה ל: צעד אחורה... מאת: taramaclay על גבינו?
|
|
|
 |
|
|  |