|
ללא תוכן
איזהו חכם? הלומד מכל אדם. אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: עונת המלפפונים.... מאת: ההולך בשבילים ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שכחת לדווח על השריפות היום בבן שמן ובמבשרת מאת: אילנה ב מאשר כזו המשפיעה על תכנון טיולים בשטח. לפחות ככה הבנתי.
על בן שמן לא ידעתי....
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרהיש אלף אחד דברים להספיק לארגן לפני הטיסה לדולומיטים (שבוע הבא!) קטן עלי בין לבין לדחוס איזה חידון קליל...
|
|
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה כך המצב גם בפורומים בתפוז הזירה עוברת לפייסבוק, שם הפורומים פורחים (גם אם איכותם פחות טובה בדרך כלל). כך למשל, יש כ-5 פורומים שונים של מורי דרך, ועוד פורומי טיולים רבים
|
|
בתגובה ל: לדעתי - חלק מתהליך כלי של נטישת פורומים מאת: dudihol אני חושב שהפורום הזה שם את הפייסבוק בכיס הקטן!
|
|
בתגובה ל: לא נטשנו והרי אנחנו כאן... :) מאת: לייקופלאסט נכון שאיכות הפורום הזה גבוהה מכל דבר שראיתי בפייסבוק
אבל הפלטפורמה והדרך שבה אנשים חולקים מידע - השתנתה. פייסבוק גם יותר נוח בכל הקשור לתמונות ותגובות
אני נכנס לפורום כאן כמעט כל יום (לעיתים יש בעיות התחברות או PASSWORD שהאתר נוטה לשכוח)
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה
ואפצח בוידוי אישי. לפני כחודשיים הפעלתי את החשבון הרדום שלי בפייסבוק ונרשמתי לכמה קבוצות, רובן כמובן קשורות בטבע-צומח ובעלי חיים. אחת המטרות היתה בדיקת אפשרות העברת הפורום בשלמותו כקבוצה לשם. הפיתוי העיקרי הוא האפשרות להעלות תמונות וסרטונים ללא הגבלת נפח ויצירת אלבומים. בעבר "אג'נדה" יצרה מהפכה בהשוואה ל"תפוז" כשאיפשרו לנו להטמיע תמונות, (מי זוכר את הימים ב"פרדס" בהם אפשר היה להעלות רק תמונה אחת לכל הודעה וגם זה בהגבלת 300KB) היום הטמעה של 5 תמונות, בנפח מוגבל,זו כבר ארכיאולוגיה.. אבל כפי שדודי ציין, הפורומים ננטשו ברובם (באג'נדה נשארנו הפורום הפעיל האחרון) וכבר לא היה טעם לשפר את הממשק. לא ב"תפוז" ולא ב"אג'נדה". אני מאוד מעריכה את יוני שעומד במילה שלו וממשיך לתחזק את השרת, כי כשהוא חיזר אחרי ובקש שאעבור ל"אג'נדה" התנאי שלי היה שזה פורטל יציב שלא יתפרק אחרי כמה חודשים. יוני הבטיח לי שכל עוד נהיה פעילים הוא ימשיך לממן את השרת. והוא מקיים. אבל אני די בטוחה שאם אנחנו נחליט לפרוש הוא ישמיע אנחת רווחה...
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה
אז מה מצאתי שם בממלכת הר הסוכר? (צוקרברג..) קודם כל ממש צפוף שם.. עשרות הודעות ביום. רובן מוץ ותבן.. צריך לסנן כדי להגיע לבר. את הבעיה הזאת אפשר לפתור אם עוברים כקבוצה סגורה ולא פותחים את הפורום לכל עובר אורח שנזכר באמצע אוגוסט לבקש: "תביאו לי עכשיו מעיין,בלי אנשים,בחינם ועם לעשות על האש.. חצי שעה מבת ים"
ממשק התמונות והסרטונים-גן עדן! אפשר להעלות ישירות כל סרטון או תמונה,המערכת של "פייסבוק" מכווצת לך את התמונות והסרטונים, בלי לפגוע כמעט באיכות.
התנהלות- די דומה לפורומים. יש מנהלי קבוצות/פורומים להם יש ביד מחיקון. יש שמירה מוסרית של צבא הר הסוכר-למשל,כל תמונת עירום מוסרת אוטומטית... כדי לכתוב ולהגיב צריכים להיות חברים בקבוצה.
שרשורים- המבנה קצת מסורבל, כיון שתגובות מתקפלות אוטומטית בשרשורי משנה. שכשפותחים שרשור לא רואים את כל התגובות כמו אצלינו בפורום. אפשר להתרגל לזה, למרות שזה לא אידיאלי.
הבעיה העיקרית שאני זיהיתי היא חוסר היכולת לבנות ארכיון . אחרי תקופה ארוכה ללא ארכיון כלל, "פייסבוק" הודיעו חגיגית שהם הוסיפו מנוע חיפוש. ניסיתי כמה פעמים להשתמש בו, הוא עובד , אבל לא מושלם. במקום ארכיון קבוצתי, כל גולש יכול לבנות לעצמו ארכיון פרטי של פוסטים "שמורים".
עד כאן המסקנות שלי.
אני יודעת שיש עוד גולשים בפורום ששולחים ידם גם לפייסבוק. אשמח לשמוע את דעתם. וגם את דעת אלה שלא נכנסו עדיין בשערי ממלכת הר הסוכר.
|
|
בתגובה ל: המשך הווידוי -מסקנות ביניים מאת: סאקרה "ספר הפנים"-מתאים להודעות "אד-הוק" וכמובן במה למי שחפץ להתבטא בכל תחום שהוא.
מבחינה "מקצועית" לא נתקלתי בנכונות לשתף ידע (לתת ולקבל) כמו בפורומים השונים שמהם אני למד הרבה יותר. לפי מה שאני רואה (וחוטא) עיקר שימושי ב"ספר הפנים" הוא להעביר זמן (וחבל) ולמצוא כמה "חוכמות" שאני יכול לשתף את חבריי בהם.
כמובן שהנגישות הגדולה של כולם היא יתרון, אבל כמובן גם חיסרון.
אני חושב ש"החברותא" הוירטואלית שנוצרת בפורומים השונים , היא הרבה יותר מעניינת ויותר ממוקדת (לרוב) מאשר מבול המידע שרובו ככולו לא רלוונטי ושנשפך מספר הפנים. עד כאן התובנות שלי
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
|
|
בתגובה ל: תובנות שלי מאת: דודידו 10כמו בפורומים, המשתתפים קובעים את האופי והאוירה של הקבוצה. אתן דוגמה מאחת הקבוצות שנרשמתי אליה- "צילום פרוקי רגליים"מנהלים אותה 5 מקצוענים בתחום-יש שם מומחים לצרעות,לעכבישים,לנחשים ולדו חיים. בנוסף גולשים שם חובבים ומקצוענים בתחומים האלה. כל שאלה שנשאלת נענית תוך 3-4 דקות.. מה שיפה בקבוצה הזאת שיש בה מגוון אדיר- חלק מהפוסטים נכתבים על ידי הדיוטות גמורים שמצלמים בשחנבון איזה ג'וקון שמטייל להם במקרה על המיטה ושואלים ברצינות תהומית: "מה זה? זה ארסי? זה מסוכן? יש לי תינוק בחדר." וכו.. חלק אחר הם צילומים עוצרי נשימה של חרקים ועכבישים, של צלמי מאקרו מהטובים שיש.. ובינהם יש פוסטים מעניינים של חוקרים וחובבים על פרוקי רגליים מעניינים. הלוואי שבפורום שלנו היתה נכונות לשתף ידע כמו בקבוצה הנ"ל. ![https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/t31.0-8/13329614_10154223589832433_1341993594889566525_o.jpg]() ![https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/t31.0-8/13329563_10209571797442934_8953477279238061125_o.jpg]() ![https://scontent.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13323551_807930302675811_6892162341786541488_o.jpg]()
|
|
בתגובה ל: אני חולקת עליך בקטע של שיתוף הידע. מאת: סאקרה
זה נותן אינדיקציה לאיכויות הצילומים שמעלים לשם...
|
|
בתגובה ל: אני חולקת עליך בקטע של שיתוף הידע. מאת: סאקרה הכוונה שלי שבפורומים השונים הרבה פעמים שירשור "תמים" על נושא מסוים מתפתח לצדדים רבים ומגוונים שאף על פי שלא קשורים ישירות לנושא המרכזי שהועלה בפתיח של שרשור הם מגלים עולם ומלואו. (אפילו בעמוד הבית שלנו כאן - מי שמעוניין יכול להחכים עד בלי די)
לעומת זאת בספר הפנים רוב רובם המשתתפים מגלים טפח ומסתירים וטפחיים ...
קרוב לוודאי שעל שאלה ספציפית , לרוב תבוא תשובה אבל מה עם המעגל הרחב יותר ?
יתכן שבקבוצות סגורות יש יותר פתיחות אבל אני לא שותף באף קבוצה סגורה.
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
|
|
|
|
בתגובה ל: דוגמה להרחבת אופק-מהלקט פרג לכדי קבורה,פטרה מאת: סאקרה ואני לא היחידי...
|
|
בתגובה ל: המשך הווידוי -מסקנות ביניים מאת: סאקרה האם השתתפות כספית של חברי הפורום (וולנטרית) תאריך את חיי הפלטפורמה ואו תשפר את איכותה ?
|
|
בתגובה ל: מה העליות של אחזקת השרת הנוכחי ? מאת: גרגמל הזועם
על שידרוג אין בכלל מה לדבר, כשכל העולם ואשתו נוטשים את הפורומים. כאמור נשארנו לבד בכל הפורטל.. "תפוז" , שהיו מעצמה ושיפרו מאוד את הממשק בקושי שורדים. חצי מהפורומים שם לא מתפקדים. העולם בחר ב"פייסבוק"..לטוב ולרע. העובדה שלמעלה ממחצית חברי הפורום הצביעו ברגליים ועברו לשם.
אחת הבעיות לדעתי ב"אג'נדה" שקשה להעלות שרשור עם תמונות במידה ואין לך אפשרות לקשר אותן, כמו שעושה אילנה. גם היא הזהירה שהממשק של "גוגל" לא יאפשר יותר קישור לאלבומים שלו. התהליך ארוך ומעייף-העברת התמונה לתוכנת כווץ ומשם כקובץ לפורום ואז ה||file1.2.3.|| וכו.. חשתי זאת היטב על בשרי כשהעליתי את השרשור על החרמון. אני חושבת שחלק מהגולשים מוותרים מראש על המאמץ..
|
|
בתגובה ל: המשך הווידוי -מסקנות ביניים מאת: סאקרה קודם כל אומר, שגם לענית דעתי -הפורום הזה הוא אוצר בלום. שמחתי מאד לגלות אותו לפני 3 שנים והוא ממלא אצלי צורך גדול בשיתוף ובמעקב אחר טיולים בארץ של חבורה איכותית של אנשים ונשים אוהבי הארץ הזאת, שמשתפים את חוויותיהם האישיות בעומק שלא תואם שום פלטפורמה פייסבוקית שאני מכיר. אבל, גם אותי הכריע הסירבול של העלאת תמונות לפורום, ולכן עד היום העלתי מספר מצומצם של שרשורים. הזמן שנדרש ממני לעלות את התמונות בהתאמה לטקסט מכריע אותי לרוב. אגב בפייסבוק- אני מניח שנשתף בהרבה אלבומים ,אבל זו עדיין לא אותה החוויה של לקרוא סיפור דרך מושקע שמתפתח במילים ונצבע בתמונות בין המילים...
לסיכום - אני חושב שאפשר לבצע בדיקה- להקים קבוצת פייסבוק סגורה של חברי הפורום ולראות אם אנחנו מרגישים חווית שיתוף טובה יותר, ובינתיים לשמור על הפורום לצד הפייסבוק, ולאחר חודש לקבל החלטה משותפת -אם לסגור סופית את הפורום או לסגור את הקבוצה בפייסבוק ולחזור אליו.
|
|
בתגובה ל: דיון מתבקש ביחס למציאות המשתנה מאת: כביש 90
גם אני חשבתי שזה יכול להיות הפתרון- לנסות את "פייסבוק" ולראות אם הוא מתאים לנו. אבל זה מחייב הסכמה של חברי הפורום שעדיין לא פתחו פרופיל פייסבוקי. מצד שני, אם אני קוראת נכון את רוח הדברים בתגובות עד כה, מרבית החברים, כולל אלה שכן גולשים גם בפייס, מעדיפים להשאר כאן, במתכונת הקיימת.
אולי אם סייר ילמד אותנו איך מקצרים תהליך הטמעת תמונות זה יקל על כולנו.
|
|
בתגובה ל: המשך הווידוי -מסקנות ביניים מאת: סאקרה בעבר הייתי פעיל בפייסבוק ולא הצלחתי לעמוד בשטף המידע שרובו לא רלוונטי ובסוף סגרתי את החשבון. לטעמי גם הממשק של הקבוצות בפייסבוק לא נוח לקריאה ודיון.
גוגל לא מחפש בפייסבוק וזה אומר שרוב המידע הישן פשוט הולך לאיבוד, אף אחד לא יקרא אותו יותר.
לגבי הטמעת תמונות – אני עברתי לפליקר ומטמיע משם קישורים. אני חושב שאפשר לסמוך שפליקר לא ייסגר בקרוב.
|
|
בתגובה ל: לא פייסבוק – בבקשה מאת: הופאק
לגבי התכנים בפייסבוק והקצב שלהם- אם נשמור על המסגרת של הפורום, זה לא אמור להיות מוצף ובוודאי שזה יהיה רלבנטי. הכל תלוי במי שכותב ומי שמשתתף. אני משתתפת עכשיו בקבוצה שהמנהלים מוחקים כל פוסט שאינו קשור לתחום.
את החומר הרלבנטי כל אחד יכול לשמור בארכיון פרטי (סעיף "שמורים")
|
|
בתגובה ל: אתה מוכן לפרט קצת על הטמעה מ"פליקר"? מאת: סאקרה אחרי העלאה של התמונות אני נכנס לתמונה, לוחץ על כפתור ההורדה (סמל של חץ למטה) ובוחר View All Sizes. שם אני בוחר את הגודל הרצוי להטמעה, לוחץ על כפתור העכבר הימני על התמונה, בוחר „העתקת מיקום תמונה” (או מושג דומה, תלוי בדפדפן) ואז מדביק את הכתובת הזו בהודעה, כמו שאילנה מדביקה מפיקאסה. זה לא אידאלי אבל זה עובד ואני יכול לסמוך על פליקר שהתמונות כנראה לא תעלמנה בקרוב. חשבתי גם על הקמת אתר ייעודי לתמונות על שרת שלי אבל לא התקדמתי עם זה מספיק.
לגבי פייסבוק, כל עוד החומר שם לא נגיש לגוגל הוא נידון לאבדון, אף אחד לא יגלול חודשים אחורה בקבוצה.
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה אי אפשר להתעלם מהנוכחות והזמינות של הפייסבוק הקבוצות בהן אני לוקחת חלק סובלות מעודף קשקשת, לרוב מידע חסר משמעות, עודף של תמונות, רובן הגדול בינוניות ומטה. בהתחלה הייתי מעלה תמונות אבל מהר מאוד הפסקתי וכמו רבים, הפכתי לגולשת פסיבית. אני דווקא אוהבת את ההפרדה שיש בין קבוצות הטיולים שם לפורום פה. המידע שאנשים חולקים פה בעל ערך, מעניין. ולא רק המידע, אלא גם סיפורי הדרך החווייתיים. האופן בו נראים השרשרורים באג'נדה יותר ידידותית לקוראים מאשר בפייסבוק. אני חוששת שאם נעבור כקבוצה, ואפילו קבוצה סגורה לשם, עם הזמן הפוסטים יהפכו לשיתופי תמונות עם כותרות לכל היותר וכל הפן הסיפורי יתמוסס. מסכימה לגמרי עם סאקרה שהחברים בקבוצה הם אלו שיגבשו את האופי, אם זו תהיה קבוצה מעניינת או סתם עוד אחת מקבוצות הטיולים. שווה להעמיד את הנושא לדיון שכל מי שמשתתף כאן יתרום את שני הגרוש שלו.
|
|
בתגובה ל: מעדיפה את הפורמט של הפורום אבל... מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: זו הסיבה שעיגנתי את השרשור. כדי לשמוע דעות. מאת: סאקרהפייסבוק: פייסבוק מאיימת: נמחק תמונות שלכם אם לא תתקינו את Moments
|
|
בתגובה ל: מעדיפה את הפורמט של הפורום אבל... מאת: אילנה ב כך שגם אין לי למה להשוות.
לדעתי הצנועה, לא צריך להיבהל מירידה זמנית בדיווחים. עונת הקיץ, כמו כל שנה לדעתי, מביאה איתה את התופעה הזו וגם את ההרהורים בעקבותיה. (זכורה לי התייחסות של נתב שטח בנושא. אני לא זוכר אם הוא היה בצד "הדואג" או בצד "המרגיע")
בקיצור, בעולם של שטחיות, תמונות בשקל וכותרות אני מעדיף את המילה הכתובה את המידע היקר מפז וצבר המומחים שנמצא כאן כסוג של קהילה משפחתית.
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה ראשית הפייסבוק אינו אנונימי.זה לדעתי עניין ראשון במעלה !! מכמה וכמה סיבות... בכל אופן בשורה התחתונה, נראה שכל מי מאיתנו שחיפש מידע באינטרנט שנוגע לאתרים קצת פחות סטנדרטיים בארץ אינו יכול שלא להודות שהפורום הזה הוא אוצר בלום. וזאת בכלל מבלי להזכיר את האווירה הטובה והנינוחה. או כמו שאמרו בני גד למשה רבנו כשהגיעו לגולן הירוק "אִם מָצָאנוּ חֵן בְּעֵינֶיךָ יֻתַּן אֶת הָאָרֶץ הַזּאת לַעֲבָדֶיךָ לַאֲחֻזָּה אַל תַּעֲבִרֵנוּ אֶת הַיַּרְדֵּן" ( בחייאת אל תעבירו אותנו לפייסבוק)
|
|
בתגובה ל: אם זה עובד חבל לתקן.. מאת: לייקופלאסט עד כה הצלחתי לשמור על אנונימיות בפייסבוק. הפרופיל שלי ריק ומה שהם מחייבים (שם ותאריך לידה)חסרי קשר למציאות. בנוסף, מי שרוצה להסתיר את הפרטים מהעין הציבורית-יכול.
אם נעביר את המשתתפים בפורום שלנו כחטיבה אחת, נוכל לשמור על האוירה המשפחתית וחברים חדשים יתקבלו רק על בסיס של חבר מביא חבר.
מי שעושה את הפורום זה לא הפורטל אלא האנשים. תוספים טכניים יכולים לשפר (או להרוס) את חווית הגלישה.
אני לא שותפה לדעתך ש"זה עובד".. בהשוואה להתחלת דרכינו כאן באג'נדה, לפחות 50% מהמשתתפים נעלמו מהפורום. לא הופתעתי לגלות אותם בפייסבוק, בקבוצות שונות.
|
|
בתגובה ל: אנונימיות מאת: סאקרה למעשה את מציעה שמי שרוצה להישאר אנונימי ייפתח פרופיל בפייסבוק למטרת כתיבה בפורום לדעתי זה אמור להיות די מסובך (לא מבין בזה אבל אם אינני טועה פייסבוק מנסה להילחם בפרופילים אנונימיים) מעבר לכך לדעתי ריכוז האגו באטמוספירה של הפייסבוק הופך לעיתים את האוויר ללא ראוי לנשימה ... וזה נראה לי טבעי ומובן. בכל אופן כל עוד גוגל לא מחפש בתוך פייסבוק, הפורום מעלה את רף ידיעת הארץ באינטרנט (נסו לחפש בשביל הספורט כל מיני שמות של חורבות שכוחות אל.. בדרך כלל בעמוד הראשון לצד תוצאה מהאתר של עמית ותוצאה מג'יפולוג יש תוצאה מכאן..)
|
|
בתגובה ל: אנונימיות מאת: סאקרה פייסבוק ברמת העיקרון לא מאשרים משתמשים פקטיוויום עיין ערך סלמאן רושדי. כמובן שבקלות אפשר לחמוק מתחת לרדאר אבל קבוצה גדולה של מתשמשים פקטיווים עלולה לעורר את זעמה של המלכות
|
|
בתגובה ל: אנונומיות מאת: גרגמל הזועם (לדעתי גם משתמש בשם בדוי אינו משתמש פיקטיבי)
יש לי שני שמות משתמש בפייסבוק שניהם בדויים. המגבלה היחידה היתה לפתוח אותם מקושרים לחשבון אימייל שונה.
אתה מוזמן לראות כמה משתמשים בשם "אליהו הנביא" קיימים...
חושבת שבהחלטה יש לתת יותר משקל לרצון הגולשים הקבועים של הפורום מאשר לכאלה שצצים (כמוני) רק מדי פעם.
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה מעבר לממשק הידידותי כאן מול הלא ידידותי (לשרשורים) בפייסבוק, כאן יש דיונים ענייניים לרוב ולא היצף תמונות חסרות משמעות ושאלות "תביאו לי מעיין בלי אנשים חצי שעה מבת ים" כמו שסאקרה כתבה. לדעתי יש יתרון נוסף - הפורום הזה חפיש באינטרנט. אני גיליתי את הפורום הזה לפני 6 שנים כי חיפשתי מידע שקשור בהיסטוריה של ארץ ישראל באינטרנט, ופעם אחר פעם הגעתי לכאן ומצאתי מידע רלוונטי. יש איזשהי "חתימה" שהפורום שלנו משאיר באינטרנט, מה שלא יהיה אם הוא יעבור לפייסבוק היא תיעלם.
|
|
בתגובה ל: אני מעדיף פורום על פייסבוק מאת: yerushalmi ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה
לא צריך שהמנהל ימחק או יתקן. כל אחד יכול לעשות זאת ובכל זמן. זה מאוד נח, אולי הדבר הכי נח בממשק שלהם. אם הייתי מעזה לבקש משהו מיוני זה להוסיף אפשרות עריכה עצמית.
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בלי להתייחס לנושא הדיון, כל הכבוד ליוני מאת: בן-החושך ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני מסכימה עם דודי..את כולם (כמעט) נשא הפייסבוק מאת: סאקרה מה זה "פייסבוק"?
|
|
בתגובה ל: יקירתי: מאת: ווPWוו ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה כתחילת הסוף. דרמטי, אה?...
כולם כאן אוהבים ומעריכים את מעלות הפורום, אבל לענ"ד זה עניין של זמן עד שהפורום יגווע. עיייפות החומר \ עיייפות היוני \ עייפות החברים מול עירנות הפייסבוק ( גם אם הפייסבוק שטחי ורדוד ) ככה זה ב2016.
באופן אישי לא כתבתי הרבה בפורום ולא כיום בפייסבוק, אבל פעם ב... אחרי טיול טוב אני מעדיף להעלות אלבום עם כמה מילים לפייסבוקי בקלי קלות על פני הטירחה ביצירת שרשור עם העלאת תמונות.
|
|
בתגובה ל: לדעתי, ההודעה הזו תזכר מאת: elimetayel הפורום הזה יקר בעיני. אנשים אוהבי הארץ ויודעי רזיה. הממשק של פייסבוק קליל יותר. קל להעלות תמונות. קל למחוק ולערוך.... כאן מסורבל לי עם העלאת התמונות ולכן צופה שקטה.
האפשרות של קבוצה סגורה היא מצויינת! אני חברה בכמה כאלו, וזה נהדר שווה לנסות
|
|
בתגובה ל: כאן כל יום... ושם בהררי הסוכר יותר מאת: מיכל ג ללא תוכן
0544433604
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה נכון שקל מאוד להעלות תמונות לפייסבוק. אני גם מחוברת לכמה קבוצות של טיולים, פרחים, ארכיאולוגיה וכו. אבל הידע פה, השירשורים המעמקים עולים לאין ערוך מכל ערמת תמונות יפיפיות. בנוסף הארכיון שם וכל מערך החיפושים לא מספק לדעתי. אם אפשר להשאר פה, עדיף!
|
|
לדעתי גם זה מצביע על ירידה משמעותית בהתעניינות ובהשתתפות בפורום. אני רואה את זה גם במספר התגובות לשרשורים.
אגב, אני בכלל לא בטוחה שהפייסבוק הוא הפתרון. אלי נגע בנקודה של עייפות החומר. גם בפייסבוק יש עייפות. (הסטטיסטיקה העולמית מדברת על ירידה של כ35% בהעלאת פוסטים אישיים) כיון שהכל תלוי באנשים ובאיכותם אולי הפתרון הוא לנסות לגייס חברים חדשים ורעננים, אם כרגע יש בפורום כ20 חברים פעילים וכל אחד יביא עוד חבר או שניים זה יכול לשנות את התמונה.
|
|
|
|
בתגובה ל: היי, גם אני פה. מאת: מאבישי למרות שאין אפשרות עריכה (כמו בכותרת ש"ברחה" לי). ולמרות שזה די מעייף להטמיע תמונות ולשרשר מסלול טיול. מיעוט תגובות? יש למעלה מחמש מאות כניסות לשרשור, בהחלט מכובד.
|
|
בתגובה ל: ובאופן אישי, מעדיף את המתכונת הקיימת. מאת: מאבישי למעט במונה הצפיות...
|
|
בתגובה ל: ידוע שיש הרבה גולשים פסיביים שלא תורמים לפורום מאת: סאקרה אין ספק שישנה עייפות חומר מצטברת והרבה מהותיקים של פעם נטשו, או רק צופים מדי פעם. לי למשל חסרים מאוד הסקרים הרגיונלים שעשה בזמנו נתב שטח,ואין ספק שהם הוסיפו הרבה,גם למי שזה לא כל כך מעניין אותו. בכל אופן,הפורום הפך בעיקר לאוסף אין סופי של תמונות נוף ונעליים.. אני מכין בזמן האחרון סקר נוף ואתרים של אזור השוליים-רמות יששכר,ואני מקווה,שבעזרת השם,אכניס זאת לפורום החשוב הזה.
חג שבועות שמח,לכל הכותבים והצופים.
|
|
בתגובה ל: לסאקרה שלום מאת: משה מאירי כמעט לבדן, תקופה ארוכה מאד. לא נראה לך? ואולי מאחר שכרגע הן חסרות, נחתה עלינו אווירת הנכאים הזאת. תחשוב על זה.
|
|
בתגובה ל: תמונות הנוף והנעליים החזיקו את הפורום הזה מאת: סייר מדבר 1 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לסאקרה שלום מאת: משה מאירי
אני אוהבת ג'וקים,פרחים ובעלי חיים, סייר אוהב ג'בלאות מדבריות,נתב אוהב היסטוריה התיישבותית,אילנה אוהבת את המדבר ולתאר נספחי אוירה,אבישי ומגידון אוהבים ארכיאולוגיה וכן הלאה...
ככל שמספר הגולשים הפעילים יגדל, כך הסיכוי שנחשף ליותר תחומי התעניינות והפורום יהיה מעניין יותר.
המשותף לכולנו הוא אהבת הארץ והטיולים בה.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה על מה החיפזון סאקרה? השרשור נפתח רק אתמול... ולגופו של עניין. אני לא מתלבט, אני עם הפורום, גם אולי כי אני לא עם הפייסבוק. אמנם ביתי פתחה לי סטטוס או "קיר" או איך שאומרים את זה, הפעילות שלי שם אפס אחד גדול, כך שבהיבט ההשוואתי לא יכול לתרום. לא הצלחתי להבין, האם אנחנו במצב משברי? מישהו, משהו, מאיים על הפורום מלבד התלות הבלעדית ביוני? או אולי עייפות החומר של סאקרה? אני חש בין השיטין תחושה של עייפות מה, היי, אל תרימי ידיים חברה, בלעדייך אנחנו אבודים. הפורום הזה טוב, ההתנהלות והניהול מעולה, אני אוהב אותו ולפי איך שזה נראה, הפייסבוק לא יוכל להוות תחליף נאות גם בשל הגודש וההצפה של הודעות ופוסטים לא ענייניים. לא נראה לי נכון להחליף פלטפורמה מוצלחת, במשהו לא ברור. אני מניח שאווירת הנכאים המלווה את השרשור הזה מקורה ב"עונת המלפפונים". עונת המדבר הסתיימה, השרבים מכים בנו ללא רחמים, כמות הטיולים מצטמצמת אז גם הפעילות בפורום פוחתת. עוד מעט יגיעו תיאורי טיולי חו"ל וגם אני אשנס מותניי ואגביר את הפעילות.
ולנושא אחר - לא ברור לי הקושי של גולשים להטמיע תמונות. אפשרות ההטמעה דרך ||f1|| וכו'בעייתית ומסורבלת. אני מטמיע ישירות מאלבומי גוגל ופיקאסה וזה רץ מהר ומאד נוח. כמדומני שגם אילנה מטמיעה בצורה כזאת.
ועוד דבר, פעם דיברנו על פורומי רוטר כתחליף לפלטפורמה הנוכחית...
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה חושבת שהקלות של העלאת התמונות בפייסבוק רק תגביר את המגמה, שקיימת גם בפורומים, של שרשור שעקרו תמונות עם ערך מוסף קטן.
לגבי איכות התכנים, גם פה וגם בפייסבוק התכנים נקבעים ע"י הגולשים, לא הפורמט קובע את איכותם.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה נדמה לי שבדידותו המזהרת של הפורום הפועל מאחורי הקלעים של מערכת פורומים נטושה היא יתרון גדול. נדמה ששורה פה ברכת הדבר הסמוי מן העין - למרות שאנו לא שמויים מהעיניים הנכונות... הרי כמו שאמרו פה בעבר לפורום יש רייטינג מצוין בשאילתות החשובות באמת. אגב, שיטת "פורום סגור שבו חבר מאשר חברות לחבריו " הינה שם מכובס לגדילה מעריכית של מספר החברים...
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה איפסתי את הדיווחים שלי, אך זה מצב זמני שעשוי להשתחרר בעוד שנה.
חסרים סיורי הפורום שבעבר התהדרנו בהם. ניסיתי לפני חצי שנה לעורר עניין בסיור בחורבת קייאפה אך למעט הירושלמי אף אחד לא הגיב. לא מאוחר, ותמיד אפשר מקום אחר.
אין לי פינה בפייסבוק ובווטסאפ ולתומי חושב (כבעבר) כי הפורום כאן הינו פלטפורמה מצוינת, גם בזכות יוני אך בעיקר או רק בזכות המרקם האנושי.
|
|
בתגובה ל: אמנם מאת: נתב שטח אולי בזמנו התאריך לא הסתדר לי אבל הנושא והמפגש עצמו כן.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה אך מסורבל יותר לכתיבה.
באופן כללי אני נכנס לפייסבוק ברמה יומיומית כמעט ומשתמש לא מעט בממשק שלו. די נוח לי שם. למרות זאת אני חושב שמבנה של שרשור הודעות כמו בפורום מאפשר דיווח טיולים נרחב יותר.
יש יתרון לפורום, חייבים להגיב בהודעה גם אם זה רק בשביל להגיד "אהבתי".
בסופו של יום זה הקהל שהתכנס כאן שמאפשר את הקסם, הפלטפורמה שמאפשרת את זה מישנית לטעמי.
|
|
בתגובה ל: אני חושב שמבנה הפורום עדיף לקריאה מאת: השפן הקטן תוצאה של ילדים שזוחלים עלי תוך כדי כתיבה, סליחה.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה1.את התמונות לשרשור אני בוחר מסה"כ התמונות שצלמתי. 2.את התמונות הנבחרות אני מעתיק לשולחן העבודה וממספר אותן 3.מקטין את התמונות (כולן בבת-אחת) ע"י תוכנת resize picture מובנת באופן אוטומטי במחשב (מערכת הפעלה "חלונות")ושוב שומר אותן על שוחן העבודה וכדי לא להתבלבל, מוחק ישירות את התמונות האורגינליות ! חץ סגול - התמונות חץ אדום - הקטנת התמונה ![http://i.imgur.com/Sc6wPGe.jpg]() לאחר מכן פותח בחלון נוסף תוכנת "הטמעת תמונות" (יש הרבה, אני כיום משתמש ב imgur) ומפעיל אותה להטמעת התמונות- אפשר את כולן יחדיו, לנוחיותי אני מסמן כל פעם עד 5 או 6 תמונות, מטמיע אותן לפי הנחיות התוכנה ואז בוחר את כתובת התמונה הרצויה להטמעה בתוך השירשור.(עומד על התמונה ולוחץ מקש ימני) החץ הירוק= כתובת התמונה הנבחרת להטמעה . ![http://i.imgur.com/8j3xXk2.jpg]() פשוט וקל ככל שעקומת הלמידה צוברת ניסיון. חיסרון עד כמה שהבנתי, אין גיבוי לתמונות שבשרשור/אתר .
0544433604
|
|
בתגובה ל: איך אני מעלה תמונות לאתר (בקלי קלות !),פשוט מאוד מאת: דודידו 10 היא בעייתית. זה אתר לאיחסון תמונות ולא תוכנה. ברגע שהאתר נסגר כל מה שקישרת דרכו נעלם מהפורום, גם בדיעבד. היה לנו נסיון גרוע עם אתרים דומים ואחרי שהם נעלמו מהרשת, נשארנו עם שרשורים חסרי תמונות. זו הסיבה שעברתי להטמעה ישירה דרך קבצי הפורום. זה מבטיח שכל עוד הפורום קיים התמונות ישארו.
אגב, אתר כמו IMGUR מסיר תמונות שלא נצפו במשך זמן רב. כך שגם אם האתר לא יפול יתכן והתמונה תמחק.
השיטה הכי פשוטה היא להטמיע קישור מאלבום קיים. זה מונע את הצורך בכווץ, כי בעצם לא מעלים את התמונה לפורום אלא רק קישור. ממה שאילנה כתבה "גוגל" שינו את ממשק האלבומים ולא נוכל להמשיך להטמיע מהם. סייר מטמיע מ"פוקסה" ואשמח להבין איך זה עובד ולמי זה שייך.
|
|
בתגובה ל: א'..זה ממש לא קצר. ב' תלות בגוף חיצוני כמו IMGUR מאת: סאקרה ה"עסק"ממש זורם בקלי קלות.
בקשר לנושא האחסון- לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. אני לפחות שומר את התמונות האורגינליות עד שהן גם נעלמות !
0544433604
|
|
בתגובה ל: כפי שכתבתי לכל דבר יש "עקומת למידה" והיום מאת: דודידו 10 אחד מהיתרונות החשובים של הפורום הוא היותו ארכיון ידע. תמונות שמעלים באתרים חיצוניים, נידונות בסופו של דבר - לכלייה. כל עוד הפורום הזה חי באתר הזה, התמונות שמוטמעות דרך הפורום עצמו (בהעלאת תמונות לפורום) יישמרו. חבל על כל אותם שרשורי הידע שיש לנו בפורום שלעתים בהיעדר תמונות (שחלקן הן גם מפות) עקב נפילת/חסימת תמונות ע"י הספק החיצוני- גורמים לאותה ההודעה ואף לכל השרשור להיות לא רלוונטיים.
|
|
בתגובה ל: מסכים עם סאקרה - וקורא לכולם להשתמש בהטמעה פנימית מאת: yerushalmi אפשרות מקילה לאלה שמתלוננים על "עבודה מאומצת" בהעלאת שירשורים ותמונות.
בנוסף, עם כל הכבוד , רק חלק ממה שעולה כאן הוא רלוונטי בשבילי ואותו אני דואג לגבות בעיקר בצילום מסך ושמירה בתיקיות מחשב או בהדפסה ושימור בתיקי סיור.
0544433604
|
|
בתגובה ל: שכל אחד יעשה מה נוח לו, אני נתתי מאת: דודידו 10 כולנו פה פועלים מתוך מטרה משותפת - כאיש שעוסק במידע, ההמלצה שלי היא להעדיף את ההעלאה לפורום, לטובת שימור מידע. מה שלא רלונטי אליך, רלוונטי לאחרים. בנוסף, מה שלא רלוונטי לפלוני בזמן מסוים יכול להיות רלוונטי בזמן אחר - שימור ידע הוא פעולה שיטתית.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה הפורומים הם אכן עולם הולך ונעלם אך בקרוב גם הפייסבוק יהיה כזה, כך אני מרשה לעצמי להעריך, מטעמים סוציולוגיים וטכנולוגים כאחד.
מאידך, קשה לי לאמוד את יתרונות הפייסבוק מאחר ואין ומעולם לא היה לי חשבון.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרהשלום לכולם לי יש חשבון פייסבוק (שם אני אפילו יותר פאסיבי מכאן ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e26d7b52b2.gif סמיילי_קורץ]() ) ולעניות דעתי, על אף היתרונות של הפלטפורמה היא לוקה בחסרון משמעותי. אתחיל דווקא עם היתרונות (שרובם שהוזכרו כאן גם ע"י אחרים) - 1) פלטפורמה נהדרת לשיתוף אלבומים ותמונות. 2) פלטפורמה מצוינת לשאילת שאלות (שאלות לקבלת מידע, שאלות זיהוי, חידות זיהוי וכדו'). 3) פלטפורמה מצויינת לדיווחים נקודתיים (טקסט שמתאר חוויה ממקום ספיציפי או חולק ידע על מקום כזה). דוגמא מצויינת היא הדף (המומלץ!) של ידידנו עמית מהשרון. החסרון הגדול של הפלטפורמה הפייסבוקית לדעתי הוא שהיא לא מספקת פתרון למספרי סיפורים. בין הגולשים האקטיביים הקבועים יש לא מעט מספרי סיפורים נהדרים (אילנה, סייר, סאקרה, רווית) וגם בין הגולשים הפחות אקטיביים יש לא מעט שכאשר ניגשים לדווח עושים זאת באמצעות סיפור דרך מלווה בתמונות. לדעתי זו אחת החוזקות של הפורום בגלל שע"י מעקב אחרי הסיפורים שמאחורי התמונות אנחנו מפתחים הכרות וירטואלית אישית עם הגולשים האחרים. זו גם לדעתי אחת הסיבות העיקריות לאווירה הטובה ששוררת כאן. מנסיוני בפייסבוק לא מצאתי דרך נוחה לחלוק סיפורי דרך כאלה. אני לא רואה איך אילנה תחלוק איתנו את קשיי העלייה לזקיף רמון או איך סייר יחלוק איתנו את ההתלבטות בהובלת הקבוצה בארץ הפלאות של עליסה כשאת מילותיהם מלוות התמונות הרלוונטיות. כל עוד לא ימצא פתרון לנושא זה לדעתי כדאי להימנע מלהעביר את פעילות הפורום לפייסבוק (ללא קשר לאופי הקבוצה שניצור שם). כל מי שקלות שיתוף האלבומים קורצת לו וממילא לא מעוניין לספר סיפור יכול עדיין להעלות את האלבום לפייסבוק ואז לכתוב בפורום דיווח קצר (כמו שהיה עושה בפייסבוק כנראה) ולהוסיף קישור לאלבום התמונות בפייסבוק. יונתן
|
|
בתגובה ל: my two cents מאת: ylivny
לצד כל תמונה שמעלים יש מקום לתאור. שם אפשר לכתוב מגילה...
הבעיה שאני רואה היא דווקא בתגובות, לא בסיפור הדרך ושיתוף בחוויה. התגובות מתקפלות וקל להחמיץ אותן. מצד שני, יש התראה על כל תגובה שנכתבה אליך ובכלל שנכתבה לשרשור. זה מקל על המעקב.
|
|
בתגובה ל: לא הבנתי למה לדעתך אי אפשר לספר את הסיפור בפייסבוק מאת: סאקרה אכן אפשר לכתוב לצד כל תמונה "מגילה" אבל לדעתי זה לא נותן פתרון אמיתי למספרי הסיפורים.
מה שהפלטפורמה של הפורום מספקת זה אפשרות לכתוב טקסט ולהטמיע בו תמונות כאמצעי המחשה. לעומת זאת, לפי הצעתך, פייסבוק מספק פלטפורמה לשיתוף אלבומי תמונות שלכל אחת מהן ניתן להוסיף טקסט.
ההבדל בדגש (כאן הטקסט הוא הדבר הראשי ואילו בפייסבוק התמונות הן העיקר) אינו סמנטי בלבד לדעתי. מהר מאוד נראה אלבומי טיולים יפים שרק לחלק מהתמונות יצורף טקסט (ברובו קצר).
כל חווית הצפיה היא של דפדוף באלבום תמונות. הטקסט הוא צדדי (תרתי משמע) ובמידה והוא ארוך אז לא כולו חשוף ויש ללחוץ על קישור על מנת לראות את כולו. גם התגובות כמו שכתבת לא בהכרח זמינות.
|
|
בתגובה ל: נסיון להסביר מאת: ylivny אכן כך. שמתי לב שלאנשים אין סבלנות לצפות בלא יותר מחמש תמונות בפוסט אחד. פוסט ארוך שנפתח בחלון נפרד דורש תשומת לב מיוחדת, כיוון שרוב הפוסטים קצרים, מבזקיים. אם יש כמה תמונות בפוסט אחד או אלבום לעיתים תופיע כותרת ספציפית לתמונה. לא תמיד. אפשר לספר סיפור, אבל זה לא באותה מתכונת של "סיפור דרך" עם מפות ותיאורים מפורטים כמו שניתן לעשות זאת בפורום. כן, הפייסבוק עני יותר במלל לעומת הפורום, מזל שלא הזכרנו את האינסטגרם, שם בכלל לא כותבים, רק מתייגים. לכל מי שחושב על עצמע כעל "טכנופוב" אני מתנדבת לעזור בהסברים פשוטים, כי זו באמת פלטפורמה קלה מאוד לשימוש וזמינה מכל טלפון חכם. החוכמה היא למצוא חברים מעניינים, או דפים עסקיים עם תכנים מעניינים ואז תקבלו "פיד" עדכני בטקסטים/תמונות בתחומי העינין שלכם. וכשיש הצפה תמיד אפשר לסנן. בכל מקרה, לאור כל מה שנאמר לעיל, עד שיוני לא מוריד את השרת מהאוויר, אני מציעה שנישאר עם הפלטפורמה הזו, במתכונת הנוכחית. רוב החברים שכתבו כאן בעד אג'נדה. גם אני. ואם ביום מן הימים הפורום ייסגר, נחשוב מה עושים הלאה.
|
|
בתגובה ל: my two cents מאת: ylivny
היתרונות של הפורום: 1. דיוני עומק. 2. סיפורי מסע / טיול. 3. עניין האנונימיות (פרופיל ריק הוא בעייתי כפי שצויין כאן).
הקושי בהטמעת התמונות ניתן לפתרון. (דומני שאתה הדגמת הטמעה מאלבומי גוגל החדשים, אם כי אתמול נתקלתי בבעיה בשיטת הוספת הסייפא של .jpg לקישור - לא עבד לי).
אפשר בהחלט לנסות להרחיב את הקהילה, או את מעגל המשתתפים התורמים.
אגב, דוגמה לפורום שמאוד רלוונטי הוא פורום הייק. בימים אלה עבר מתיחת פנים רצינית (כולל הוספה של מערכת בלוגים לאתר למשל). גם בו יש ״גרעין קשה״ של כמה עשרות משתתפים ותנועה של כמה מאות אחרים שבאים לקבל מידע ממוקד פעם ב.. עם זאת, אפילו בהייק פתחו קבוצת פייסבוק משלימה (חלק מהחברים לא ראו בה את הצורך , ולא ברור כמה היא תשלים את הפורום).
|
|
|
|
בתגובה ל: 1323 צפיות. 56 תגובות. שמישהו יספור כמה גולשים ענו מאת: ההולך בשבילים המשתתפים בפורום באופן קבוע. יש די הרבה גולשים פסיביים, אגב, גם בקבוצות הפייסבוק הרב גולשים פסיביים. למשל בקבוצת בוטניקה יש כ18,000 חברים. בפועל כותבים שם פחות מ50... השאר מסמנים לייקים או מעלים שאלה אחת ל...
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה זאת בגלל בעיית הצפיה של חלק מהתמונות. בעיה זו קיימת גם כשאני גולש מהמחשב בביתי (מסונן ע"י רימון), גם באמצעות הסמארטפון (לא מסונן) וגם במחשבי האוניברסיטה (לא מסונן).
חבל לי על כך.
יהושע לביא
|
|
בתגובה ל: אני נטשתי, רק לעיתים רחוקות אני נכנס לצפות מאת: metsalem
ישירות דרך קבצי הפורום?
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרה ובקושי זנב לשועלים. אין לי חשבון פיסבוק וכנראה שלא יהיה. לא מצלמת בטיולי, ולכן ממעטת להשתתף. בנוסף אני טכנופובית או בלשון ימינו מאותגרת טכנולוגית (כולל הפעלת קומקום חשמלי), משמע אפילו כתיבת הערה בפורום היא בקצה גבול יכולותי. אבל נהנית לקרוא אחרים, במיוחד כאלו שיש סיכוי שאצליח ללכת בעקבותם. אני לא אנדוד לספר הפנים ואצטער אם הפורום יסגור את שעריו.
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרהבדיון השתתפו 21 חברים רובם פעילים בפורום באופן שוטף. מתוכם רק המצלם נטש בגלל הממשק של אג'נדה. 2 נוספים-(מיכל ואלי) הודו שהם גולשים יותר בפייס מאשר כאן מטעמי נוחות. רוב מכריע של החברים מעדיף להשאר באג'נדה. רק כביש 90 ואנוכי חשבנו ששווה לתת צ'אנס לפייסבוק. המסקנה המתבקשת היא שאג'נדה ממשיך להיות אתר הבית שלנו. אני מקווה שאלימטייל טועה בהערכתו. זה תלוי רק בנו. אני מקווה שנצליח להחזיר הנה לפחות חלק מהנוטשים,אבל בשביל זה צריך לייצר עניין ולא להאשים את המלפפונים... תוקן על ידי סאקרה 13/6/2016 22:42
|
|
בתגובה ל: אפשר לסכם? מאת: סאקרה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אפשר לסכם? מאת: סאקרה בין חו"ל לחופש למז"א אפשר אולי למצוא מועד מתאים. מניח שסיור כזה או אחר יכניס קצת רוח במפרשים. אישית מאוד מתאים לי סיור מרחיב דעת בחורבת קייאפה כפי שהוצע.
|
|
בתגובה ל: בהמשך להצעתו של נתב-מציע לקדם סיור פורום. מאת: ההולך בשבילים אפשר לחשוב על יעד חופי כלשהו או סיור לילה אורבני.
|
|
בתגובה ל: לדעתי חם עכשיו מדי לסיור פורום, בוודאי בשפלה מאת: סאקרה כל זמן שהפורום קיים בצורתו הנוכחית - וגם אם רדום משהו - רווח נקי! הפייסבוק - אם וכאשר = ?
סיור אורבני? אם בני ברק לא מיצתה את עצמה בעיניכם - אולי אוכל להפיח בה עניין בהארת נקודות מסויימות.
|
|
בתגובה ל: לדעתי חם עכשיו מדי לסיור פורום, בוודאי בשפלה מאת: סאקרה יכול להיות נחמד. אבל קטונתי.
כמובן שתכנון קדימה וקביעת מועד מראש (כמו לתקופת החגים) יכול להיות פתרון מצויין גם לעניין מז"א.
|
|
|
|
|
|
אני מנקה כל יום בין 15 ל30 הודעות ספאם. רובן מוזרות ביותר..
|
|
בתגובה ל: מה שבטוח, לפי כמות הספאמרים, אנחנו פורום מבוקש.. מאת: סאקרה
מרבית ההודעות מקורן בבוטים (מלשון רובוטים) אוטומטיים שמנצלים את הפורום לקידום אתרים בגוגל ע״י יצירת קישורים מהאתר.
יש דרכים להתמודד עם זה כגון ליצור תהליך הרשמה מורכב מעט יותר לפורום (עם שאלת זיהוי אותיות למשל, או משהו דומה). אני מניח שאם האתר היה חי יותר היה אפשר לבקש משהו כזה מיוני...
|
|
בתגובה ל: Anybody home? דומה שהפורום ננטש... מאת: סאקרהאבל לצערי כן, אני מגיע לבמה מכובדת זו פחות, וכן בגלל הפייסבוק עכשיו לתירוצים: דיווח רציני בפורום דורש השקעה וזמן, בעיקר בשלב הטמעת התמונות המסורבלת שלצערי אין לי כרגע. בתחום עדכניות המידע "חכמת ההמונים" של הפייסבוק גם היא גוברת, שכן יש אלפי אנשים שמדווחים מהשטח על כל בדל שיטפון, ציץ חציר שפורח, ושביל שנפרץ. איכות של פורומים של שיתוף מידע נקבעת על פי איכות המשתתפים, וחבורה איכותית כמו שכאן תצליח בכל פלטפורמה. לראיה ניתן לראות את קבוצת "מערות" שהצליחה ליצור בסיס ידע איכותי, חבורת אנשים שהכירו דרך הקבוצה, והחייו את "חוג שוחרי מערות" האגדי של מלח"מ, ונכנסים עתה לשנתם השניה. העניין הוא שיש כאן אנשים רבים שחרדים לפרטיותם בעידן צוקרברג (וכאדם שפרנסתו נבנית מהפייסבוק אני מודע לחירויות הרבות שיש להקריב כדי להנות מהיתרונות של ספר הפנים) מאחל לכם הצלחה, ומקווה להשתמע אריאל קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: אמנם באיחור מאת: ארינמל הכף. בכל מקרה, אשמח אם אחת ל.. תכנס גם הנה ולפחות תעלה קישור לפוסטים מעניינים ממלכת הר הסוכר. לא חשוב מאיזו קבוצה.
|
|
בתגובה ל: ארינמל, חבל שאחרת להשתתף בדיון, יתכן והיית מטה את מאת: סאקרה גם אני התעייפתי מהממשק פה.
אין תחרות לפייסבוק כיום בהעלאת תמונות ושיתוף. לא יכול אלא להצטרף לאריאל. הצער הגדול שלי הוא מה שקיים פה שלא יעבור ויכול גם עם הרצון הטוב של יוני להימחק ביום אחד.
האם למישהו חוץ מיוני יש גיבוי של המידע בפורום? גם הרצון טוב שלו מתבטא בסופו של דבר בעלות כספית מצידו לשרתים ואיחסון. בסופו של דבר הפלטפורמה הזאת תגווע. ( אני עדיין זוכר לה חסד נעורים )
אני מאמין שבסוף נעבור אליה. עדיף כמובן לעשות את זה בצורה הדרגתית ומסודרת ולא חלילה וחס אחרי שהפורום ימחק/ ייסגר פתאומית.
|
|