בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 שלום, ביקרנו בצפת, ובחלק הצפוני של מתחם המצודה זיהינו את המבנה הנטוש המעניין שבתמונות. האם מישהו יכול לשפוך אור על השימוש של אותו מבנה? תודה מראש.
בתגובה ל: בקשת עזרה בזיהוימבנה נטוש צפונית למצודת צפת מאת: אילן פלטין אני יודע שזה לא בטוח רלוונטי לפורום ידיעת הארץ, אבל אם שאלתי, ויש לי עכשיו תשובה... כמו כן, המבנה צמוד לאתר טיולים מוכר (המצודה בצפת). עקב סקרנותי, התפניתי לבדוק מה פשר המבנה. לאחר חקירה קצרה, הופניתי למר' אשר חדד, מנהל אגף מוניציפאלי, בקרה ונכסים בעריית צפת. להלן תשובתו: מבנה זה שימש כמועדון לילה בימים הטובים של צפת לפני המצאת המזגן. עד המצאת המזגן, צפת הייתה אחת הערים הפופולאריות בקיץ לתיירות ולבילוי. היו מועדונים רבים, מסעדות וכמובן העיר העתיקה וקריית האומנים. עם הזמן הדבר דעך ומועדונים נסגרו. מבנה זה עדיין שימש מועדון ואחר כך פאב עד שנסגר. אנו בוחנים אפשרויות לשיקומו.
מר' חדד אמר שאולי יוכל להביא לי פרטים נוספים. אם זה מעניין אשמח לפרסם.
בתגובה ל: החל״ט לא תמיד מתנגדת לבנייה בנגב מאת: עמיעד כבר שנים אני טוען שגוף הזה הפך להיות-החברה נגד הטבע. נכון שיש לה גם כמה מאבקים חשובים וצודקים,אבל לפחות בכל הנוגע להתיישבות יהודים בנגב-הצביעות שלהם זועקת לשמיים והיא שיא הצביעות. מצד אחד התנגדות טוטאלית וסוחפת לכל ניסיון הקמה של ישוב יהודי,קטן או גדול,ומצד שני התעלמות מוחלטת מהריסת אותו הטבע בצורה סיטונית על ידי בני דודינו-שלהם הכל מותר. צר לי שממשיכי דרכו של מורי ורבי-עזריה אלון,שהיה במהותו איש ארץ ישראל השלמה,הגיעו לרמה כזו נמוכה.
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 תנחומים לאיריס זרטל חברת הפורום ולכל מוקיריו של האיש הנדיר והנפלא שאיבדנו היום.
תוקן על ידי סאקרה 18/10/2015 19:14
איזהו חכם? הלומד מכל אדם.
אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
בתגובה ל: פרופ' אדם זרטל ז"ל. מאת: סאקרה הסקר היסודי שביצע הוא מופת ודוגמה לכל הסקרים ומסקנתו, לה רבים חלקו, אולי עתה תקבל התייחסות יותר עניינית מהממסד המדעי.
רק לפני חודשיים סיימתי לשמוע סדרת הרצאות מאת פרופסור שי בר, תלמידו של פרופסור זרטל ועורך חלק מכתביו, בהן הוא פרס את משנתו של אדם זרטל וגם את הדעות שכנגד.
אכן איבדנו אדם מיוחד ותנחומים לאיריס ולבעלה שנכחו במספר מפגשי פורום.
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 התחלנו את ערב יום שישי בכינוס ארגון רוכבי הסוסים בישראל, ביער המגינים ליד חולדה בערב "הוקרה" ליצחק רבין. אאלט כבר הבאתי דיווח על אירוע זה משנים קודמות, אבל למי שלא מכיר .
ראשית-מי מארגן את הפסטיבל
המיקום- ליד מטוס הנורד הצרפתי - ששימש כמטוס מטען והצנחה בצה"ל עד תחילת שנות ה 70.
הקרחנה (סליחה על איכות התמונה,מה שחשוב זאת האווירה)
מסמר הערב- שתיית בירה ממגפיים- "ההתחלה" של אלנבי 40
את הערב ליוותה תזמורת עם הזמרת הדגולה אחלמה פרץ עד השעות הקטנות של הלילה. הרוכבים יצאו בבוקר לטיול בדרך בורמה ואנו חזרנו רווי בירה צפונה.
כשפה השפעת הבירה (שלא לומר וויסקי לזכרו של "גיבור הערב" )יצאנו לפסטיבל אוכל ומוזיקה תילאנדי בכפר יהושוע. אאלט הוא נערך אחת לחודש - לא בררתי
בעומק המונה , מגדל המים המפורסם של כפר יהושוע.
אז לא התעצלתי
וגם האנדרטה המפורסמת של בתיה לישנסקי על ציר "השאנז -אליזה" של כפר יהושוע. לפסיפס/מונומנט לזכרו של האדריכל ריכרד קאופמן , כבר לא נגשתי , כי הבירה התילאנדית עשתה את שלה.
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 בתאריכים 4-8/10/15, ביקרנו בכרתים. הכנסתי שרשור מצולם על הטיול בקניון סמריה בפורום כרתים המנוהל ע"י מאיר שפירא. אתם מוזמנים לצפות. קניון סמריה - שרשור מצולם
בתגובה ל: קניון סמריה בכרתים - שרשור מצולם מאת: סייר מדבר 1 שרשור מקסים ומעורר חשק. מומלץ להיכנס לקרוא ו...לקנא...
בתגובה ל: קניון סמריה בכרתים - שרשור מצולם מאת: סייר מדבר 1 ללא תוכן
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 ההכרעה מחר. עוד פרטים כאן.
בתגובה ל: הרס הרי ירושלים, שוב על שולחן ועדת התכנון מאת: סאקרה היזמים התבקשו לשנות ולהגיש מחדש. ואם טרם התוודעתם למפלץ שעומד להשתלט על קו הרקיע של ירושלים..אז תהנו..
תוקן על ידי סאקרה 30/10/2015 18:54
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 שלום לכולם, שמי שיר ופעם ראשונה שאני פה.. אני מאוד אוהבת לטייל ולאחרונה הצטרפתי לעמותת מטיילים בישראל (ללא כוונת רווח) במטרה לעודד עוד אנשים לצאת ולטייל ולנסות לשפר ולהנגיש את המידע למטיילים. הצעד הראשון הוא להבין מה אנשים אוהבים לעשות ומה מגביל אותם. אחר כך נוכל לחשוב על דרכים לשפר את המצב. אני מצרפת פה לינק לסקר שהכנתי ואשמח מאוד אם תוכלו להקדיש 10 דק' ולענות עליו. אין תשובות לא נכונות ואין שאלות חובה. אשמח לכל מידע שתרצו לחלוק. אם המטרה חשובה גם לכם- אשמח לשיתופים... הקישור לסקר- http://goo.gl/forms/UI1T15sBJU לפרטים נוספים ניתן לפנות במייל shirhazan127@gmail.com תודה על הקדשת הזמן, שיר חזן
בתגובה ל: שיפור חוויות המטייל- אשמח לעזרתכם מאת: sandals ללא תוכן
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 רוצה להגיע לטיול באזור, האם אפשר להגיע ברכב אזרחי (ורגיל) מצומת שזפון לאילת?
בתגובה ל: כביש הגבול לאילת - האם פתוח? מאת: איתינגב ללא תוכן
בתגובה ל: כביש הגבול לאילת - האם פתוח? מאת: איתינגב ללא תוכן
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 כך לפחות טוענים הארכיאולוגים שגילו שרידי מצודה גדולה עם ממצא חומרי מעניין.
שפע כלי הנשק מצביע לדעת החופרים על הקרבות העזים שנהלו החשמונאים נגד המצודה היוונית שבנה אנטיוכוס אפיפנס (זה הרשע של חנוכה..) כזכור, שמעון החשמונאי צר על המצודה והכניע אותה לבסוף אחרי שתושביה נותקו מאספקה וסבלו רעב.
אגב, עמותת אלעד זכתה במשפטים שנוהלו נגה ותקבל את השליטה גם על הגן הארכיאולוגי דוידסון. מה שאומר שבכרטיס משולב אפשר יהיה להנות מעיר דוד+ דוידסון. חיסכון משמעותי לתיירים.
בתגובה ל: קצרים לחודש חשוון תשע"ו מאת: זיגי97 אחרי שיטפונות באיזור ?