מעבדת לעין יהב - טיול בדד פורסם לפני
2111 ימים
מאת HarmonicWave
סה"כ תגובות: 33
תגובה אחרונה לפני: 2102 ימים
מס' ימים חופשיים התפנו לי לא מכבר, וניצלתי את ההזדמנות לטיול שמזמן חיכה לתורו בבנק המטרות שלי- לצעוד מכביש 40 ל-90 דרך הר הנגב.
תכננתי מסלול מקיף למדי, שימשך 3-4 ימים, אך מצד שני לא רציתי לפספס את הטיול של קבוצת רמון.. חשבתי כיצד אני יכול להנות משני העולמות, ושיניתי מעט את המסלול למשהו מעט יותר ישיר, מעבדת ועד לעין יהב. עדיין חששתי מעט ממסלול בדד ארוך שכזה בתא שטח שחלקו לא מוכר לי, רחוק למדי מהציוויליזציה וחלקים ממנו דורשים יכולת ניווט מסויימת.
כך מצאתי את עצמי , לאחר יום גדוש בריבסים וחברה טובה (עליו דיווחה אילנה), לבד בסניף ארומה בעבדת. הטיול עם קבוצת רמון היה חימום טוב , והכניס אותי לאווירת המדבר. לאחר שהחברים נטשו אותי והמשיכו בדרכם צפונה, השתדלתי לא להתמהמה ולחפש מקום להקים את האוהל בקרבת מקום . התכנון האופטימי למסלול היה שני ימי הליכה ארוכים, והתרחיש הריאלי דיבר יומיים וחצי של הליכה. בכל מקרה רציתי להתחיל לצעוד באור ראשון, אז כדאי להתקפל מוקדם ולאגור כוחות.
לאחר שיטוטים מעטים, מצאתי מקום סביר להקים את האוהל, לא קרוב מידי לכביש.
התזמון היה מושלם – בעודי מתארגן לשינה החלו טיפות גשם לנחות על יריעת האוהל. חשבתי שמדובר במשהו מקומי של שעה –שעתיים אך הגשם הלך והתחזק, מלווה בסופות רעמים מרהיבות- איזה כיף! תמיד נהנתי להיות באוהל שעה שבחוץ יורד גשם. גם למקורות מים לא אצטרך לדאוג יותר מידי. עם זאת, במהרה הבנתי שברעש הזה אני לא נרדם, ומעט לאחר חצות כבר דחיתי את שעת ההשכמה המתוכננת בשעה.
אכן, תענוג היה לקום בבוקר בשעה איחור. פחות מהנה היה לקפל את האוהל הרטוב והקר. פיציתי את עצמי בקרואסון שוקולד בארומה וקדימה לדרך...
מס' ימים חופשיים התפנו לי לא מכבר, וניצלתי את ההזדמנות לטיול שמזמן חיכה לתורו בבנק המטרות שלי- לצעוד מכביש 40 ל-90 דרך הר הנגב.
תכננתי מסלול מקיף למדי, שימשך 3-4 ימים, אך מצד שני לא רציתי לפספס את הטיול של קבוצת רמון.. חשבתי כיצד אני יכול להנות משני העולמות, ושיניתי מעט את המסלול למשהו מעט יותר ישיר, מעבדת ועד לעין יהב. עדיין חששתי מעט ממסלול בדד ארוך שכזה בתא שטח שחלקו לא מוכר לי, רחוק למדי מהציוויליזציה וחלקים ממנו דורשים יכולת ניווט מסויימת.
כך מצאתי את עצמי , לאחר יום גדוש בריבסים וחברה טובה (עליו דיווחה אילנה), לבד בסניף ארומה בעבדת. הטיול עם קבוצת רמון היה חימום טוב , והכניס אותי לאווירת המדבר. לאחר שהחברים נטשו אותי והמשיכו בדרכם צפונה, השתדלתי לא להתמהמה ולחפש מקום להקים את האוהל בקרבת מקום . התכנון האופטימי למסלול היה שני ימי הליכה ארוכים, והתרחיש הריאלי דיבר יומיים וחצי של הליכה. בכל מקרה רציתי להתחיל לצעוד באור ראשון, אז כדאי להתקפל מוקדם ולאגור כוחות.
לאחר שיטוטים מעטים, מצאתי מקום סביר להקים את האוהל, לא קרוב מידי לכביש.
התזמון היה מושלם – בעודי מתארגן לשינה החלו טיפות גשם לנחות על יריעת האוהל. חשבתי שמדובר במשהו מקומי של שעה –שעתיים אך הגשם הלך והתחזק, מלווה בסופות רעמים מרהיבות- איזה כיף! תמיד נהנתי להיות באוהל שעה שבחוץ יורד גשם. גם למקורות מים לא אצטרך לדאוג יותר מידי. עם זאת, במהרה הבנתי שברעש הזה אני לא נרדם, ומעט לאחר חצות כבר דחיתי את שעת ההשכמה המתוכננת בשעה.
אכן, תענוג היה לקום בבוקר בשעה איחור. פחות מהנה היה לקפל את האוהל הרטוב והקר. פיציתי את עצמי בקרואסון שוקולד בארומה וקדימה לדרך...
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave במהרה חברתי לשביל ישראל הישן :
התוואי הישן במקביל לכביש 40 היה וודאי משעמם הרבה יותר מזה החדש העובר בנחל חווה הר הנגב ירוק ופורח ברמות שלא זכורות לי בשנים האחרונות :
עכשיו גם דמיינו את ריח האדמה לאחר הגשמים של ליל אמש – בהחלט חוויה מרעננת:
שום הנגב ?:
לאורך הדרך טרסות נבטיות:
עד מהרה אני מגיע לחיבור עם התוואי הנוכחי של ש"י – אני אוהב את הסלע הזה:
אני לא מתעכב בעין עקב עליון וממשיך הלאה. כאן אני שם לב לתופעה מעניין – נראה שהשביל עצמו יצר משטר זרימה שמעודד פריחה בשולו, ופרחים רבים צומחים בצד השביל:
בתגובה ל: אל שביל ישראל מאת: HarmonicWave שום דרומי - מין "אדום" בסכנת הכחדה בישראל, אם כי לא ממש נדיר בהר הנגב.
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave כשאני מגיע לתצפית על עין שביב אני מרשה לעצמי מנוחה ראשונה - מראה נווה המדבר הזה תמיד מרשים אותי:
ההרגשה כשאתה נכנס אליו, כאילו נכנסת בצילו של אחד היערות בצפון הארץ- הרגשה מיוחדת:
והינו הוא העץ "שלי" שלמרגלותיו נמנמתי שנ"צ מתוקה במיוחד עת צעדתי את ש"י לפני מספר שנים:
אני פוגש מספר שביליסטים, כולל אמריקאי מבוגר שהגיע ללכת בשביל – ואנחנו מקשקשים קצת על השביל ועל שבילים ארוכים בארה"ב. לאחר מספר דקות אני ממשיך בעלייה מעין שביב, וחושב על הליכה במסלול שכבר הלכת בו. מגיע למסקנה שעבורי הקושי קטן בהרבה, בעיקר כי אתה יודע למה לצפות – למשל מתי העליה באמת נגמרת ולא רק עושה "כאילו".
על אף שהחידוש בנופים קטן יותר, תמיד כיף להיזכר בנוסטלגיה בפעם הקודמת, ולראות כיצד תמונות הנוף משתנות לפי עונות השנה.
במהרה אני מגיע לציר הנפט ועוקף קבוצת ילדים מלווה בשלושה מבוגרים – איזה כיף להם שיוצא להם לטייל כאן בתור ילדים..
ציר הנפט הוא אמנם מוכר , אבל כבר בפעם הראשונה הוא היה די מונוטוני.. מדרום –מערב קולות המקלעים והמקל"רים של קורס הקצינים גורמים לי לדמיין את הלחץ שבו מצוי הצוער שאחראי לתרגיל, ממזרח – מטוסי חה"א תורמים את שלהם למקהלה.
זמן טוב לאוזניות ולבוב דילן:
מגיע לאיזה מחסה מושקע ומחליט שהגיע השעה לנמנום קצר:
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave מעט לאחר מכן אני עוזב את ציר הנפט בדרך לסדקים הצפוניים של נחל חווה. חרבת שרב לא נראתה אטרקטיבית מספיק בשביל לעצור ולשוטט בה ואני ממשיך עם השביל. נוף יפה של בקעת צין נפרש בפני:
הר ההר נראה באופק:
תוך כדי אני סורק את הגדה הדרומית של נחל חווה – מחפש איזה שביל שיעזור לי להעלות ממנו אל שביל האוכפים שעליו אני אמור לנוע מזרחה:
עוד קצת ואני מגיע לתחילת הירידה בסדקים. בזה יורדים??
לאט לאט ובזהירות אני יורד בסדקים:
ולפעמים גם עולה:
מקום בהחלט מיוחד ויפה:
פעם ראשונה שלי בסדקים הצפוניים, ונחל חווה לא מאכזב גם כאן.
כשאני מגיע לנחל עצמו אני רואה מספר גבים במצב טריות שונה:
אבל פני מועדות לעין חווה, שמטפטף במרץ:
מילוי מים, ארוחה קלה והתלבטות. אני מנסה להחליט עד כמה ל"דחוף" היום , כשהתכנון המקורי היה לעלות לשביל האוכפים עוד היום. לאחר מספר נסיונות עקרים לאתר שביל נוח שעולה ישירות מהנחל, אני מחליט לא להיכנס להרפתקאות בשעה כה מאוחרת ולעלות מדרום מערב עם שביל ישראל . כל זה יקרה כבר מחר.
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave בבוקר אני משלים את העליה מהסדקים הדרומיים של נחל חווה - מקטע מיוחד ויפהפה בפני עצמו:
בדרך אני רואה זוג יעלים שיורד להרוות את צמאון הלילה, הנה אחד מהם לפני שהמשיך לקפץ למטה:
אני מתבונן בשקט ונהנה מהרגע המיוחד..
למעלה אני משיג קליטה סלולרית ושולח אות חיים לעורף. כאן אני מבלה מעט זמן בניווט אל דרך האוכפים הנכספת. ככל שאני ממשיך מזרחה הפריחה מתמעטת אך עדיין יפה:
לבסוף אני רואה שביל נוסף ואת זה:
יש משהו מיוחד בלזהות את הרוג'ום הראשון בדרך שאותה אתה מחפש – תחושת נצחון של "מצאתי את המקום הנכון" לצד תחושה מנחמת של "רבים וטובים ממני עברו כאן לפני, אז אולי אני לא עד כדי כך משוגע". סוג מרגיע של חכמת ההמונים.
לאחר כמה עשרות מטרים אני רואה את אחיו הגדול של הקודם, וכל ספק שאולי היה קיים קודם הוסר...
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave אני מתקדם על הדרך הנוחה במהירות , נהנה מהמרחבים ולא שוכח להציץ לאחור מדי פעם..
תחושת חופש נהדרת.
עם ההגעה לאבו-טריפה אני תופס פינה מוצלת ונח מעט:
ולאחר מכן ממשיך עם השביל הירוק לכיוון עין אום צאלח:
שוב קליטה, ושוב עדכון הביתה.
יורד מדרך ה- 4X4 אל מסלול ישיר יותר לכיוון המעין/גב. גם הגמלים וגם רוכבי האופניים ביקרו כאן לפני:
וגם כאן יש רוגו'מים המקלים על ההתמצאות. אם כל הדרכים מובילות לרומא, אז לפעמים במדבר כל הדרכים מובילות למקור המים הקרוב , ואכן במהרה אני מגיע אל פינת החמד שמעולם לא ביקרתי בה:
וכולה שלי:
מילוי מים - רחצה מענגת – ארוחת צהריים – התחרדנות בשמש והופ עברה לה יותר משעה ורבע.. הגיע הזמן להמשיך.
כאמור , זוהי צומת מרכזי במדבר, ותשומת לב נדרשת להמשיך בשביל הנכון – דרום מזרחה לכיוון נחל אנמר. מעיף מבט אחרון לנחל של אום-צאלח (יובל של המרזבה):
עוד אשוב אליו.
בתגובה ל: אל רומא מאת: HarmonicWave ממש יפה
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave עוד קצת ניווט ליובל נחל שאמור להוות ירידה נוחה לכיוון האנמר. לשמחתי אני מגיע לואדי ורואה פה ושם רוג'ומים. למרות זאת ההליכה קצת מבולדרת ולא נוחה ואני מתקדם בזהירות ובאיטיות. פה ושם מפל קטן שהדרך עוקפת:
סוף סוף מגיע לנחל אנמר היפה:
קירותיו המצוקיים יפים עד כדי כך שהדשדוש הנפתל בו לא מציק כל כך:
מישהו מזהה את המינרל? :
אני מתלבט האם להמשיך ולעבור כבר לנחל נקרות, אבל מקבל סימן מלמעלה ומחליט שלא:
נעצור כאן, מקום יפה, למרות שעוד מוקדם.
בתגובה ל: זורם אל האנמר מאת: HarmonicWave ללא תוכן
איזהו חכם? הלומד מכל אדם.
אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave
אני קם קצת לפני אור ראשון ומקפל בזריזות את האוהל:
הטיפוס לסכין אנמר נקרות מנק' זו קל למדי, ואורות הזריחה צובעים את שני הנחלים בגווני כתום נהדרים:
אני יורד לכיוון נחל נקרות. בתחתיתו, השמש עדין לא מאירה:
ואני מנצל את קרירות הבוקר להתקדם כמה שיותר לפני שיתחמם:
במפגש עם המרזבה אני מהנהן לכיוון הנחל השכן – ומבטיח שאשוב גם לבקר אותו. בדרך פוגש בדואי שמחפש את הגמלים שלו ושואל האם ראיתיהם (לא ראיתי).
לאחר אי אילו קילומטרים נוספים אני מגיע לכביש הערבה:
וכך מגיע לסיומו טיול מיוחד, מחדש ונהדר.
האוטובוס מאחר בכמעט חצי שעה, אבל לפחות יש מקומות ישיבה ואני משתדרג ממקומי הקבוע על הרצפה..
תודה לחברי הפורום שעזרו במידע מועיל על המסלול!
מקווה ששרדתם, אני בטוח שגם לכם לא היה קל :-)
בתגובה ל: סיום מאת: HarmonicWave ללא תוכן
בתגובה ל: סיום מאת: HarmonicWave כל הכבוד:)
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave ללא תוכן
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave כבר כמה שעות שסיפור המסע שלך מסתובב לי בראש. יופי של תמונות!
בתגובה ל: יא אללה איזו חוויה! מאת: ההולך בשבילים ומתי כבר יסדרו אופציה לעריכה עצמית של הודעות?
בתגובה ל: אגב טיפ קטן ללילה רועש- זוג אטמים! מאת: ההולך בשבילים
יש מקומות לינה שאני מעדיף לישון בלעדיהם (בעיקר ליד איזורים מיושבים יותר), בטח כשאני לבדי.
מלבד זאת, עם הרעמים שהיו גם הם לא היו עוזרים ממש.
תודה!
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave
מאז הקדימון של היעל על קצה המצוק, אני ממתינה לו, לשרשור הזה..
אוהבת את זוית הצילומים מגובה הנעליים, הם מחברים אותי לקרקע ומאידך-תמיד מביטים למעלה,אל הנוף,או הרקיע או אל הדרך הנכבשת ברגליך.
המסלול חורז כמה מפניני המדבר היפות ביותר- סדקי חווה,עין חווה,אבו טריפה,עין אום צלאח ועוד... הפעם השטח התקשט בעדיי פריחה וירק.
חוויה, כבר כתבתי?
איזהו חכם? הלומד מכל אדם.
אין חדש תחת ה- אבל יש כמה פרטים שלא הבחנו בהם.
בתגובה ל: שרשור שכולו חוויה! מאת: סאקרה הפעם כן ! כל כבוד-שאפו .
מורה דרך מוסמך,טיולים וסיורים בטעם של עוד... טיולים המשלבים עבר עם אקטואליה קרובה ועכשווית. התמחות באתרים "לא מתויירים"
0544433604
שימו לב:מוטב להכניס חיים לשנים מאשר שנים לחיים !
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave טיול בדד ועוד לא כולו על שביל מסומן. כבוד!
כשהלכנו את מזרח הרמון בסביבות נחל גלד פגשנו בצעירה הולכת בדד ואח"כ פגשנו בה שוב בחניון גב חולית כשהיא מתכוונת להמשיך הלאה כשהשמש כבר שקעה והתחילו דמדומים.
הפצרנו בה להישאר בחניון הלילה אבל היא העדיפה להמשיך. אחרי 45 דקות ובחושך מוחלט היא פתאום חזרה לחניון הלילה ונעתרה להזמנתנו להצטרף לארוחת הערב המושקעת (נעזרנו בלוגיסטיקן כך שבאמת הייתה ארוחת גורמה).
חלק מהחבורה שלנו, בייחוד הנשים, הנהנו בראשן כאומרות "וואי וואי אם זו הייתה הבת שלי מה הייתי עושה לה".
אני לא פוסל טיולי בדד באופן גורף אבל חושב שהם מחייבים משמעת עצמית גבוהה והפעלת שיקול דעת מירבי ולא כולם מקפידים על זה.
תופעת צימוח היתר בשולי כבישים מוכרת מאוד ומוסברת בכך שכמויות המים שניגרות מהכביש (אספלט לא סופג מים) יוצרות מיקרוקוסמוס שנהנה מכמות מים גבוהה משמעותית מהסביבה ולכן הצמיחה בשולי הכבישים יותר משמעותית מבשאר השטח.
אבל בשביל לא סלול זו באמת פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה. אולי האבנים המסודרות בשולי השביל יצרו מנגנון דומה של נגר.
התמונות נהדרות. מהאיל על רקע המצוקים אני לא מפסיק להתפעל. תמונה אליפות.
בתגובה ל: סחטיין עלייך יא זלאמי מאת: יובלש
הנושא של טיולי בדד הוא נרחב וראוי לדיון נפרד, אבל בכל מקרה אני משתדל לקחת את הנושא ברצינות. לרוב זה משדרג את המוכנות שלי, כאשר אני יודע שמרווח הטעות קטן יותר, ואין לי על מי לסמוך מלבדי.
לגבי הצמיחה בשול השביל - לי הדבר הזכיר קוליסים של רכב, והשפעתם על הצומח (לרוב משנה דפוסי זרימה ומייבשת צמחים קיימים, וכאן דווקא יצרה פס צמיחה), אבל אין ספק שהתופעה קיימת גם לצד דרכי אספלט.
בתגובה ל: סחטיין עלייך יא זלאמי מאת: יובלש מסעות בדד הם לאין שיעור יותר מפתחים מבחינה אישית יותר חזקים מבחינה חוויתית יותר בריאים מבחינה נפשית ויותר מהנים מבחינה פיזית מטיולים בצוותא...
בתגובה ל: מעבדת לעין יהב - טיול בדד מאת: HarmonicWave גם אני מעדיף טיולי בדד, אבל חושש קצת (ואשתי חוששת הרבה ) מטיולי בדד שכוללים לינה בשטח.
לגבי מקום ישיבה באוטובוסים שמגיעים מאילת, אפשר להזמין כרטיסים לאוטובוס גם אם העלייה היא בתחנות שבערבה והירידה בבאר שבע, ההזמנה עד שעה לפני יציאת האוטובוס מאילת, יש גם אפליקציה לשח-נבון, זה אמור להבטיח לך מקום ישיבה (וחשוב מזה, שהאוטובוס יעצור גם אם הוא מלא)
בתגובה ל: נראה טיול מדהים מאת: yu_79
לגבי האוטובוסים - ידוע לי שניתן להזמין מראש, אך לרוב זה לא פרקטי, אם זה מכיוון שאני לא רוצה להתחייב מראש לשעת סיום, או פשוט חוסר קליטה סלולרית במהלך ההליכה (כפי שקרה במקרה זה בנחל נקרות). בכל אופן, בימי חול זה הרבה פחות בעייתי מאשר במוצ"ש למשל.
לגבי לינה בשטח, אז לא ברור לי מקור הדאגה- האם מדובר בלינה עצמה? אולי אם תצביע עליו (אנשים חורשי זדון? חיות ?) אז יהיה אפשר לנסות ללבן אותו ולהציע פתרונות.
בכל אופן, אמצעי בטיחותי שכבר הוזכר כאן בעבר, ועשוי לתת שקט בבית, הוא משואת איתור לווינית (PLB). הנה סקירה של כמה מכשרים כאלו. מחירם ומשקלם יורדים עם הזמן בעוד שאמינותם עולה.