בקשת עזרה משועלי הפורום בתכנון טיול לירדן
|
|
בקשת עזרה משועלי הפורום בתכנון טיול לירדן
פורסם לפני
2141 ימים
מאת לייקופלאסט
סה"כ תגובות: 7
תגובה אחרונה לפני: 1867 ימים
שלום לשועלים! לאחר שהוצאתם לי את העיניים בתמונותיכם הנפלאות מירדן, אני מתכנן ליסוע לשם לראשונה בתולדותי אני אשמח מאוד מאוד אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות ( נראה לי הכי מתאים בהודעה פרטית אבל איך שנוח לכם!)
א. האם יש להשיג מפות טופוגרפיות של דרום ירדן?
ב. אני לא חזק בענייני הסנפלינג והאקסטרים. לעומת זאת מאוד מצא חן בעיני למשל הטיול של עמית שמבוסס של מעלות מהערבה לאדום. אשמח להמלצה על מעלות כאלה ולמקור שכולל סיפור דרך טוב
ג. האם יש בעיה מול הרשויות בהליכה בקבוצה קטנה (כ - 3 מטיילים עצמאיים)
תודה רבה לכל העונים מראש
|
|
|
|
שלום לשועלים! לאחר שהוצאתם לי את העיניים בתמונותיכם הנפלאות מירדן, אני מתכנן ליסוע לשם לראשונה בתולדותי אני אשמח מאוד מאוד אם תוכלו לעזור לי בשאלות הבאות ( נראה לי הכי מתאים בהודעה פרטית אבל איך שנוח לכם!)
א. האם יש להשיג מפות טופוגרפיות של דרום ירדן?
ב. אני לא חזק בענייני הסנפלינג והאקסטרים. לעומת זאת מאוד מצא חן בעיני למשל הטיול של עמית שמבוסס של מעלות מהערבה לאדום. אשמח להמלצה על מעלות כאלה ולמקור שכולל סיפור דרך טוב
ג. האם יש בעיה מול הרשויות בהליכה בקבוצה קטנה (כ - 3 מטיילים עצמאיים)
תודה רבה לכל העונים מראש
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה משועלי הפורום בתכנון טיול לירדן מאת: לייקופלאסט שני המקורות הטובים ביותר שאני מכיר לטיולי שטח בירדן הם ספרם של שוקה רווק ואבי שמידע אל קניוני מואב ואדום, וספרו של איתי חביב באנגלית Trekking and Canyoning in the Jordanian rift valley. הראשון מפרט בעיקר טיולי יום בנחלים, מהם רבים שלא דורשים סנפלינג, וכולל מפות טופוגרפיות טובות למדי עם סימון המסלולים. בין היתר חש בספר סקחרה מפורטת של האזור שבין פטרה לערבה, כולל מעלות, מקורות מים וכדומה. השני מפרט טיולי סנפלינג בנחלים, אבל גם כעשרה טרקים של מספר ימים שאינם דורשים סנפלינג ולא הולכים רק בנחלים. ספר נוסף שיצא באחרונה - קניוני מואב של בועז לנגפורד ונדב אלון מתמקד בטיולי סנפלינג. בשנה האחרונה חויבו גם קבוצות קטנות בליווי של מדריך ושוטר. ייתכן שזה ישתנה בקרוב, צריך לחכות לדיווחים עדכניים.
|
|
בתגובה ל: ירדן מאת: zvikamr מצאתי דרך להשיג את הספר של שמידע ורווק כנראה זה נשמע מצוין קודם נקרא בו ואז נתקדם הלאה... בכ"א הנושא שלא ברור לי זה איך מתבצע העניין של ליווי שוטר , ובכלל נשמע לי מאוד מוזר שישלחו פקיד אומלל לשפוך איתנו לאגר בעליה מהערבה לאדום אבל יש הפתעות בחיים... נראה לי בשלב הזה שאני צריך לחלוב מידע באופן אישי מאדם שיצא עצמאית לירדן ומכיר את הפרוצדורה. אם יש בקהל מתנדב או מתנדבת אני אשמח! בכ"א תודה רבה שוב
|
|
בתגובה ל: תודה רבה על התשובה! מאת: לייקופלאסטיש המון פרטים על הפרצודורה בפייסבוק בקבוצת "קניוני מואב" היינו לפני שבועיים בירדן ולנו לא הצמידו שוטר, למרות שהבנתי שזה בגלל שהסוכן שימן לנו את הגלגלים. היה איתנו מדריך לכמה שעות, בהתחלה ובאמצע הטיול. אם תצטרך עוד שאלוץ, בשמחה:) https://www.facebook.com/groups/262794973902211/
|
|
בתגובה ל: עוד קצת מידע מאת: איתינגב ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בקשת עזרה משועלי הפורום בתכנון טיול לירדן מאת: לייקופלאסט ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שולחת לך הודעה בפרטי מאת: אילנה ב ללא תוכן
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
 |
משה מאירי סוקר את רמות ישכר
נופים, התיישבות,הסטוריה,מפות ואתרים, בשרשור מעמיק.
12/7/2016
|
.JPG) |
אילנה מטיילת בדולומיטים האיטלקים
בלווי הגיגים והסברים.כל תמונה גלויה.
12/7/2016
|
 |
תילי תילים בשפלה- PW יקירנו חד חידות באויר
בעזרת צילומי רחפן נראים התילים הארכילוגיים שונים מהמוכר לנו.זה לא הפריע לידעני הפורום לזהות אותם.
12/7/2016
|
 |
שביל הבשורה ממזרח לנצרת-סייר מדבר וחבורתו
ביום קיץ לוהט מצפינים סיירי המדבר לגליל התחתוןמזרח לנצרת עילית, על הכביש בדרך לעין מאהל, בשביל ישראל בדרך להר דבורה, פסגת הר דבורה, ירידה והתחברות אל שביל הבשורה, משיכה צפונה עד נחל אזנות, עליה לגבעת הנ.ג. 532, עין מאהל.
12/7/2016
|
|
חיפוש בפורום
הכנסו לקישור (גוגל) ובשורת החיפוש הוסיפו את המילים שאתם מחפשים. שימו לב-הוסיפו, בלי למחוק את מה שכבר כתוב בשורה.
5/9/2014
|
|
מספר הטלפון של יוני-קרמבו 053-5240002
במידה ואתם לא מצליחים להכנס לפורום,אנא פנו ישירות ליוני.
4/6/2013
|
 |
הטמעת תמונות
לחברים שטרם ניסו, לחברים חדשים ולכל מי שצריך ריענון-איך מטמיעים תמונות בתוך ההודעה בפורום.
4/1/2013
|
|